Рейтинг найвпливовіших музикантів світу - турбує!

23 липня 2013, 13:03
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
567

У списку найрейтинговіших і найвпливовіших немає представників класики, джазу, фольку ...

Американський журнал «Forbes» склав черговий рейтинг найвпливовіших  музикантів світу. Цікаво, що при складанні рейтингу враховувалися такі критерії як прибуток від концертів в період за один рік, частота згадувань у ЗМІ, а також зацікавленість з боку  користувачів популярних соціальних мереж. Однак, жодної згадки про призначення музики і вплив творчості співаків на свідомість публіки.

Не дивно, що рейтинг очолила співачка Леді Гага, друге місце віддали Бейонсе,  третє – Мадонні, адже вони заробили за рік більше всіх інших музикантів – від 150 до  $ 305 млн.

Турбує інше – у списку найрейтинговіших і найвпливовіших немає представників класики, джазу, опери чи фольку.  Хоча саме така музика глибока і зміс­товна, а вплив, який вона здійснює на слухача, можна порівняти з враженням від шедеврів світової літератури і живопису. І якщо популярна сьогодні естрадна поп-музика, зазвичай, тільки  допомагає відволіктися від реальності і ненадовго розслабитися, то класика, і це доведено науково,  – якнайкраще знімає втому, страх та хвилювання, заспокоює та врівноважує психіку, стимулює розвиток творчих і інтелектуальних здібностей, допомагає краще і швидше засвоювати нові знання і вміння.

З огляду на все це, дуже хочеться аби молоде покоління росло і розвивалося  на кращих зразках останньої, а в рейтинг найвпливовіших музикантів світу потрапляли представники високих жанрів музичного мистецтва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.