Майдан. Ранок 22 листопада. (+фото та відео)

22 листопада 2013, 03:19
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
17438
Майдан. Ранок 22 листопада. (+фото та відео)

Так прокидається Україна...


Четверта ранку. Зараз на Майдані залишається близько пів тисячі людей, інші на кілька годин поїхали по домівках, щоб підзарядити телефон, взяти необхідні теплі речі та вже зранку повернутися на Майдан разом зі своїми рідними та знайомими. Продовжуються виступи зі сцени, лунають патріотичні пісні. Майдан не спить. 
Ми стоїмо під проливним дощем, змерзлі і промокші наскрізь, але незламні і готові боротися до остаточної перемоги! Ми стоїмо не просто за свій європейський вибір, але і за право бути достойними громадянами своєї країни. Не здаватися, а бути насправді! 
Ми прийшли за покликом серця, прийшли, щоб повернути собі те, що у нас нахабно вкрали - мрію жити у вільній, демократичній, європейській Україні і мати впевненість у заврашньому дні. Ми з Вами чудово розуміємо - іншого шансу повернути країну собі просто вже не буде! 

Ми всі хотіли почекати до 24го листопада, чи хоча б до наступного дня, але вже не змогли. Нестало сили далі терпіти наругу над собою!
Загострене почуття справедливості і внутрішнє відчуття того, що тебе тупо "кинули", як і всю твою багатомільйонну країну, не дало цієї ночі спокійно заснути справжнім громадянам своєї країни.

Символічно, що дев'ять років тому, саме в цей день на Майдані почали встановлювати перші палатки. Дев'ять років тому Майдан почався всього лише з кількох десятків свідомих громадян, які не побоялися вийти, перегородили лавками вулицю Хрещатик та залишилися там на ніч. А вже зранку на наступний день в центрі Києва стояли кілька десятків тисяч вільних, сильних та сміливих українців. 
Що ж, якщо нам судилося змінити хід історії - зробимо це не вагаючись.

Я звертаюсь до всіх, хто ненавидить цю злочинну владу. 
До Вас, хто пише гнівні пости та коментарі у Фейсбуці, Твітері, Вконтакті, на Однокласниках. 
Дорогі мої! Виходьте на вулиці Ваших міст, їдьте до Києва, у кого є така можливість, виходьте нарешті з інтернет-мережі, бо тільки одними "лайками" цю країну не врятуєш! 
Безумовно, соціальні мережі не повалюють режими і не роблять революцій. Але вони єднають людей, що готові це робити.

Цієї ночі, Фейсбук зібрав на головній площі країни тисячі Киян, не готових далі терпіти цю злочинну владу. Вперше за історію свого існування в Україні соціальні мережі вивели на вулицю таку кількість людей. Вперше так багато молоді.
Дякую! Дякую всім, хто відгукнувся і не побоявся прийти. Ця ніч і наступні дні дійсно запам'ятаються на все життя і колись ми з гордістю будемо розповідати совїм нащадкам, як мужньо стояли у боротьбі за країну.

Цей Майдан не буде повторенням Помаранчевої революції. Цього разу нам не потрібне наметове містечко. Ми маємо збиратися кожного дня і кожного разу збільшувати кількість протестуючих.
Ми маємо зробити все, щоб нас сьогодні тут було вже не кілька тисяч, а десятки тисяч, а 24 листопада - сотні тисяч українців. Тільки тоді переможемо. Зараз наша сила в кількості. Проти великої кількості народу Януковичу вже не допоможуть загони "беркуту", бо їм просто неможливо буде фізично розігнати мітинг, на якому більше хоча б 30 тисяч людей.
У кожного з нас є мобільний, в якому мінімум сотня номерів. Подзвоніть, надішліть смс своїм знайомим, повідомте, що у Києві люди все ж таки зібралися, щоб захистити свій європейський вибір. Скажіть, що Ви чекатимете на них ввечері на Майдані Незалежності.
Вся країна чекатиме...

Починаючи із завтрашнього дня збираємося в 18:00! 
А протягом дня там залишатимуться чергувати всі, хто зможе. 
Передайте іншим. Дякую!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.