На виставу Київської оперети в Бухаресті були скуплені навіть стоячі місця

30 листопада 2011, 09:52
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
591

«Бал у Савойї» визнаний найкращим спектаклем фестивалю «Viata e frumoasa!».

«Бал у Савойї» визнаний найкращим спектаклем фестивалю «Viata e frumoasa!».

Бухарест скупив білети навіть на стоячі місця заради того, щоб побачити виставу Київського національного академічного театру оперети «Бал у Савойї», яким театр представляв Україну на IV- ому Міжнародному фестивалі музичних виконавчих мистецтв «Viata e frumoasa!» («Життя прекрасне!»)

Одна з улюблениць київської публіки - вистава «Бал у Савойї» - у Бухаресті була дещо іншою саме через сприйняття її новим глядачем. Цікаво було спостерігати за зламом мовного бар`єру: якщо зал реагував миттєво по закінченню репліки, значить це діаспора українців і україномовні гості. Із запізненням на 10-15 секунд іде друга реакція на цю саму репліку – це іншомовна публіка прочитала субтитри на екрані.

Окрім того, актори київської оперети зробили ще один сюрприз публіці – вставили у виставі репліки румунською мовою. Наприклад, віталися румунською: «Буено сера!», а у другому акті вистави з.а. України Сергій Авдєєв, який грав головного героя - журналіста Арістіда Стенвуда, у сцені з пістолетом у номері Мадлен, вивчив майже весь текст румунською і зіграв її легко з імпровізаціями під невщухаючий сміх залу та заслужені овації.

В антракті жодна людина не пішла з вистави: всі жваво обговорювали побачене.

Ясно було, що глядач вже повністю наш. Приємним фінальним акордом стали слова відомого американського продюсера, які для мене були дуже приємними і важливими: «Бал у Савойї» - це найкраща вистава за всю історію фестивалю! Вона вся від початку до кінця витримана у єдиному стилі, а стиль - це найважче в режисурі і його треба не тільки віднайти, а й витримати.

Для мене це найбільша похвала, тому що ця людина зрозуміла те, що я намагався сказати цим спектаклем в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.