Рішення ВАСУ по Бандері та Шухевичу можна переглянути!

06 грудня 2011, 09:41
Власник сторінки
Волонтер, громадський діяч
0
619

Буду подавати заяву про перегляд рішення!

Днями ВАС України визнав законними укази президента про присвоєння звань Героїв України Василю Стусу і Володимиру Івасюку.  Звісно людей, які отримали посмертно звання Героя України не можна позбавляти їх звань ані морально, ані за рішенням судів, оскільки на те немає підстав.

Склад суду, який вирішив це питання діяв по закону, тому прийняв таке позитивне для нас рішення.

Проте, суди у справі Бандери та Шухевича діяли явно під диктовку Банкової, саме тому були прийняті геть протилежні рішення в аналогічних справах.

Це створює процесуальні підстави звертатися до Верховного суду України із заявою про перегляд судового рішення на підставі: неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Оскільки я приймав участь у справі по Роману Шухевичу в якості 3 сторони без заявлення самостійних вимог, буду звертатися до ВСУ з заявою про перегляд рішення Вищого Адміністративного суду України.

В даному випадку в суда не залишиться вибору: або повернути забрані звання Героїв України у Степана Бандери та Романа Шухевича, або позбавляти звання Героя України усіх людей, яким ці звання були вручені посмертно. А таких чимало.

Олександр Аронець

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: Бандера,Шухевич,ВО "Свобода"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.