Три колони - Свобода, БЮТ, ФЗ - запорука до перемоги на виборах!

15 січня 2012, 09:19
Власник сторінки
Волонтер, громадський діяч
0
672

Йти на вибори треба тільки трьома колонами у складі окремих списків БЮТу, ФЗ і Свободи і ніяких утопічних єдиних списків. Інакше Україна втратить шанс на майбутнє!

Сьогодні розмови про єдиний список повна маячня. Судіть самі, якщо єдиний кандидат від опозиційних партій на мажоритарному окрузі хоч якось реально, то єдиний список - це утопія. Все просто. Найбільшою проблемою буде партія, на основі якої доведеться створювати єдиний список. Жодна топ-партія за жодних обставин не піде у список до іншої топ-партії. Отже доведеться брати якусь "нейтральну" партію. Але це теж утопія, адже нейтральних партій не буває. А що робити тоді, коли буде ситуація, як на місцевих виборах, де деякі місцеві осередки БЮТу контролювали тушки партії регіонів і виставили своїх людей, або в останній момент зняли список з виборів. Знову утопія.

Крім цього, виборець Свободи не проголосує за цей список, оскільки там є бютівці і інші нацдеми, а виборець Фронту Змін не проголосує за Свободу, адже йому не подобається націоналістична ідеологія тощо.Таким чином переважна більшість виборців взагалі не прийдуть на вибори і, що найгірше, розчаруються у своїх партіях. Відповідно Партія Регіонів та сателіти здобудуть конституційну більшість у ВР.

Всього цього не буде, якщо не придумувати колесо. Якщо опозиція піде трьома колонами, у складі БЮТ, ФЗ і Свободи, це по-перше чисто математично збільшить кількість мандатів. По-друге кожен виборець кожної партії буде мати більше стимулів підтримати свою партію., адже кожна з партій представляє свої ідеологію. БЮТ - соціал-демократичну, ФЗ - ліберальну, Свобода - націоналістичну.  По-третє і Юлія Тимошенко, яка запропонувала цю ідею, може помилятися, як вона помилилася з підписанням кабальної газової угоди (звісно це політичне рішення, за яке в демократичній державі не судять).

Важливим є те, що дрібні партії, які не мають реальної підтримки, мають усвідомити, що в них не повинно бути жодних амбіцій. Їх амбіції лише шкодять загальній справі. Найбільше на що вони можуть розраховувати, це мажоритарний округ для 1-2 представників від партії.

В такому випадку опозиція переможе.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: БЮТ,ВО Свобода,Фронт змін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.