Київська оперета планує запровадити Theatrical fashion week

16 березня 2012, 09:48
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
516

Ми хочемо запровадити новий напрямок фешн-культури.

Не таємниця, що між одягом Haute couture (високої моди) представленим на подіумі і театральними костюмами багато спільного – вони не призначені для повсякденного вжитку, але здатні вразити глядача. Тому, ми вважаємо, що театрам потрібно об’єднатись і провести Театральний тиждень моди і таким чином запровадити новий напрямок фешн-культури.

 

Київський театр оперети вже має певний досвід у створенні креативних костюмів для вистав – художник по костюмах Київської оперети Ірина Давиденко створила унікальну колекцію костюмів «Знаки Зодіаку» для вистави «Бал у Савойї». Нині театр працює над втіленням ідеї фешн-видовища «Історія одного кутюр’є, або Театр моди».

 

Театральні костюмери повинні зробити такий костюм, який би поєднував актора і роль в одне ціле. Цю тактику обирають і кутюр’є: поєднують модель, образ та вбрання.  Мені здається, кутюр’є та театральні костюмери мають багато спільного – вони намагаються вийти за кордони банального сприйняття моди, створюючи її власноруч, і у контексті Theatrical fashion week зможуть поділитися досвідом та ідеями.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.