Зараз в опереті йдуть репетиції нової постановки

27 квітня 2012, 13:56
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
523

«Циганський барон» Йоганна Штрауса, прем’єра якого відбудеться в середині червня.

Я вирішив зробити постановку саме цього складного твору, бо останнім часом майже всі проекти Київської оперети були спрямовані на пошук нових форм, стилів, художніх засобів виразності і, зрештою, самих жанрів. А от до класичної оперети кілька років не повертались.

 

Найскладнішим цей проект є саме для оркестру, хору та вокалістів. Музика наскільки прекрасна, настільки ж і складна. Та мені дуже хочеться зробити  виставу соціальною, якомога сучаснішою, без звичних штампів. Адже тільки ламаючи певні канони і стереотипи, можна «збудувати» новий театр, новий спектакль. У нашому «Циганському бароні» буде те, чого досі не було в жодній трактовці.

 

 На глядачів чекатимуть багато різнопланових хореографічних сюрпризів від балетмейстер-постановника вистави Вадима Прокопенко. Цікавий пошук і в декораціях: вони стануть багатофункціональними, не монотонними та трансформуватимуться. І кожен предмет, кожна річ матиме декілька значень і функцій. Як і в попередніх виставах, яскравими та оригінальними будуть костюми Ірини Давиденко. Вистава йтиме українською. У прем’єрі  буде  барабанне шоу та ще багато такого, що глядачі побачать вже безпосередньо на прем’єрі.

 

Треба завжди робити сміливі речі, які б ламали будь-які стереотипи. «Циганський барон» має бути незвичним мистецьким явищем. Треба прагнути того, щоб зробити театр взірцевим, щоб ним захоплювалися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.