У Європі чекають на майстер-класи Київської національної оперети

04 липня 2012, 06:18
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
523

Театр проведе ряд переговорів щодо обміну спеціалістами

Творча трупа Київської національної оперети 7 рік поспіль братиме участь у Міжнародному музичному фестивалі «Оперета в Каунаському замку» в Литві. 

Каунаський державний музичний театр є давнім творчим партнером Київської оперети. Починаючи з 2005 року, це вже сьома поїздка делегації Київського національного академічного театру оперети до Литви відтоді, як Київська оперета вперше взяла участь у Міжнародному фестивалі «Оперета в Каунаському замку».

Нашим театром буде проведено ряд майстер-класів для колективів з інших країн. Зокрема, Литва очікує уроків від балетмейстера Київської оперети Вадима Прокопенка, постановки якого у наших спектаклях «Бал у Савойї» та «Welcome to Ukraine» минулого року викликали шквал аплодисментів та схвальних слів європейців.

Крім того, Київська оперета проведе ряд переговорів щодо обміну спеціалістами. Адже досвід обміну, наприклад, диригентами, проведення спільних гала-концертів тощо, Київський національний академічний театр оперети, Каунаський музичний театр та Національний театр оперети ім. І. Дачіа вже мали.  

Минулого року, наприклад, я був сорежисером IV-ого Міжнародного фестивалю музичних виконавчих мистецтв «Viata e frumoasa!» («Життя прекрасне!») у Бухаресті. 

Київська оперета хоче залучити до роботи над виставою «Цілуй мене, Кет!», що готується як прем’єра на наступний театральний сезон, литовського художника-постановника Вільму Галекаіте. Литовці, в свою чергу, хочуть, щоб наш театр допоміг їм з балетом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.