Так хоронили мову, що баян порвали

05 липня 2012, 11:09
Власник сторінки
ВГО "Громадянська мережа ОПОРА"
0
667

Я стала німа. Я стала «не народом».

Попередні рази, коли всі виходили на акцію протесту на захист мови – я не виходила. Вважаю, що це просто політичні маніпуляції і метод підвищення рейтингів. Вважаю, що це не чесно з боку політичних лідерів кидати народ, як гарматне м'ясо. А так і є. Вони не здатні були захистити мову і тут вирішили просто народом щось придушити. Я навіть не впевнена, що хтось з них вірив в те, що даний метод спрацює. Це не правильно, коли йдуть потасовки з беркутом, а наш «спортсмен» просто йде говорити промови. Вони – політичні лідери, котрі  засрали захист нашої з вами мови повинні бути на передовій. Не молоді хлопці з дівчатами, а саме вони. Кожен повинен відповідати за свої вчинки, тому вважаю, що їм це потрібно було і розгрібати.

Цього ж разу вийшла під Український дім, тому що законопроект прийняли, а ще й яким чином прийняли – відчула плювок собі в обличчя, як громадянину України.

У мене відібрали мою мову, нагло, так як притаманно Партії регіонів пропихати все – вкрали.

Вийшла і вкотре розчарувалась.

Максимум на що здатна наша опозиція – це заблокувати, а таким чином відмінити прес-конференцію «Гаранту» Конституції. Тільки не зрозуміло, для чого вони це зробили? Я би хотіла принаймні знати позицію Президента, якою б вона не була. А зараз просто відбувається на фоні цього законопроекту театралізоване дійство. Кожен намагається виторгувати собі чим більше електорату перед майбутніми виборами.

Гірко від того, що всі кричать, що прийнято законопроект не по регламенту, але ж вони й самі в той час коли могли це робити, так робили. Кнопкодави не тільки у партії влади.

Хочу, щоб зараз лідери опозиції задумались над кандидатурами своїх кандидатів в депутати і перестали робити з цього бізнес. Хочу, щоб підтримували у даний час українську державність, яку ми так «просираємо», а не брали гроші взамін за свою підтримку. Тому що, якщо не зараз, то потім вже буде пізно. Буде пізно думати про економіку, соціальні ініціативи, боротися з корупцією і т. п.

А найгірше те, що вчора й насправді бачила одного нардепа на підпитку. Він все згадував події минулих років і пишався тим, що колись було ним зроблено. Тільки от результат від того який.

Пізніше приїхав Віталій Кличко, який почав розказувати, що мова це 61 проблема, а є першочергові – це економіка. Розповідав, що потрібно «згортати кантору».

Знаєте, я згідна, що економікою треба займатись. Але у мене відібрали мову і для мене це дуже важливо.

Я стала німа. Я стала «не народом».

П.С. Вранці знайома почала бідкатись, що вона працює в бізнес структурі і клієнти в основному спілкуються або російською, або англійською. Англійську вона добре знає, а от для того, щоб вивчити російську збирається йти на курси. Тому що клієнти почнуть робити документи російською мовою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.