Круглий стіл про державні «горе-програми»

13 квітня 2012, 13:35
Власник сторінки
ВГО "Громадянська мережа ОПОРА"
0
617
Круглий стіл про державні «горе-програми»

Питання, на що надіятись постраждалим інвесторам від державних «горе-програм» залишилось відкритим.

10 квітня у медіа-холі інформаційного агентства «RegioNews» відбувся круглий стіл на тему, котра стосується на сьогоднішній момент майже кожного українця: «Реальність доступного житла для українців. Хто, коли і за скільки зможе отримати свої квадратні метри ».


Заступником голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету Владиславом Лук'яновим була представлена державна програма, котра передбачає іпотеку під 3%. «Уряд днями збирається внести зміни до доходної частини державного бюджету, збільшивши її на більш ніж 30 млрд. гривень. Один мільярд з цих грошей піде на компенсацію відсотків по іпотеці», - зазначив Лук’янов.

Реалізовуватись ця програма буде через Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, робота якого вже раніше негативно відзначилась на багатьох долях українських громадян. Майже в кожній області України є велика кількість постраждалих інвесторів.


Олексій Гончарук, президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» намагався поцікавитись у пана Лук’янова, як вирішуватиметься ситуація з існуючими проблемами недобудов, та Владислав Лук’янов виразної відповіді не надав. На запитання відповів Михайло Голиця, президент холдингової компанії "Київміськбуд". Він пояснив, що зараз в структуру Фонду вже реально впроваджені системи контролю по роботі з підрядниками (будівельними компаніями, забудовниками): облік виконаних робіт і прийом готових об’єктів буде вести служба техконтролю , без письмового дозволу якої не буде проходити фактична оплата. Це дозволяє сподіватися, що ситуація, коли друкуються віртуальні акти виконаних робіт, за якими перераховуються гроші, а робота фактично не робиться, буде виключена.

Тривалість самого круглого столу була близько години. За цей час зрозуміти, як втілюватиметься дана програма зрозуміти не вдалось. Не вдалось зрозуміти і хто буде відповідати за наслідки, якщо негативний досвід попередніх років знову повториться. Питання, на що надіятись постраждалим інвесторам від державних «горе-програм» залишилось відкритим. Відкритою залишилася і тема корупційних механізмів у сфері вибору одержувачів пільгових кредитів, здатних знищити будь-яке гарне починання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.