Алчевск хочет жить!.. ФОТО та ВІДЕО

26 січня 2013, 21:33
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
482
Алчевск хочет жить!.. ФОТО та ВІДЕО

Забруднене повітря несвободи


"Алчевск хочет жить!" – стаття з такою назвою привернула мою увагу. 
А потім цей вислів цілий день не виходив у мене із голови. 
Адже це не просто слова, – це крик душі жителів шахтарського містечка…

Алчевський завод подібний до Єнакіївського (як і до будь-якого заводу цього краю): вони забруднюють навколишнє середовище, а разом із тим, наражають на небезпеку життя людей. 
Єдина різниця між цими містами у тому, що в Алчевську завод знаходиться на околиці міста, отруюючи життя врайоні залізничного вокзалу, а Єнакіївський - у самому центрі. 
За всіма показниками міста є небезпечним для життя. Та й навіть виживати у цих населенних пунктах важко: споживання неякісної питної води та постійне вдихання забрудненого повітря, щодня наражають на небезпеку та вбивають простих громадян. А так хочеться жити!..

Спокійного життя прагнуть не лише мешканці Алчевська. Край шахтарів та металургів уже протягом десятиліть потерпає від великої кількості шкідливих випадів. 
Адже саме на Донбасі знаходяться різні підприємства – вугільні, металургійні, коксохімічні, та ін. 
Хтось скаже, що без них не обійтися і люди самі обирають, де жити та працювати. Але давайте дивитись правді в очі: - власникам заводів та шахт абсолютно начхати та життя та здоров’я українців. Вони вважають людей тупим бидлом, біомасою, рабами, що мають до кінця свого нікчемного життя корчитися на ЇХ шахтах і копанках. Бо все це - ЇХ власність, разом із людьми. Бо колись вони все це успішно вкрали у Держави, стали "роботодавцями" та "інвесторами", назвали себе елітою Донбасу і всія України. А люди... Люди нехай працюють мовчки, поки ще є можливість, в рабських умовах, по 12-15 годин на добу. І нехай дихають чим хочуть - це ж всього лише люди, прості люди...
Найгірше те, що все це лише для того, щоб власник-олігарх купив собі чергову дорогу іномарку, добудував своє маленьке "Межигіря", став депутатом або міністром, наприклад, соціальної політики... 

Наше життя мало чим відрізняється від життя мешканців Донбасу. Щодня ми вдихаємо повітря несвободи, заражене корупцією, несправедливістю та хамством. 
Кожне велике місто, кожне селище нашої держави потерпає від того, що якась маленька зграйка людей уявляє себе найголовнішим, принижуючи гідність звичайного українця. 
Жити, а не виживати, хоче вся Україна: - від Луганська до Карпат, від Одеси до Чернігова.

Вірю та знаю: - прийде час і українці все ж вийдуть на вулиці. 
Не за політиків - за себе, своїх дітей та батьків, за свою країну. 
Бо всім серцем захочуть жити. Жити і більше ніколи не дихати забрудненим повітрям, але на повні груди вдихати повітря свободи. 
Останні події кажуть про одне - очищення України почнеться з Донбасу, з великого трудового краю, мешканців якого вже дістало "покращення" та забруднена "совком" країна. 

Алчевськ хоче жити!
Донбас хоче жити! 
Україна хоче жити!





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.