Тягнибок таки буде Президентом!

07 березня 2013, 15:37
Власник сторінки
Волонтер, громадський діяч
0
6125

В продовження теми Янукович/Тягнибок у 2 турі президентських виборів.

Кілька тижнів тому я вже писав про  хибність тверджень деяких псевдо фахівців про те, що Янукович переможе Тягнибока в 2 турі президентських виборів. Тоді я казав, що твердити, не опираючись хоча б на якусь соціологію, не можна.

А кілька днів тому, думку пані Бекешкіної про те, що тільки Тягнибок програє в Януковича, підтримав журналіст Сергій Лещенко, також не маючи якогось логічного обгрунтування, а лише опираючись на свою суб'єктивну думку, яка, ймовірно, базується на його виборі у парі Янукович/Тягнибок.

Проте, наче на моє замовлення, Соціологічна група "Рейтинг" провела соцопитування, яке показало неочікуваний для Лещенка та Бекешкіної результат. На сьогоднішній день Олег Тягнибок перемагає в 2 турі Януковича, набираючи 26,6% проти 25,4 Януковича.  

І нехай дехто скаже, що відрив у межах статистичної похибки. Але ж, ще перед парламентськими виборами, та ж Бекешкіна прогнозувала, що "Свобода" взагалі не подолає бар'єр 5%. Однаковісінька ситуація і тут. Якщо Тягнибока, чи Яценюка, чи Кличка, чи Юлію Тимошенко публічно підтримають усі опозиційні сили, якщо журналісти, громадськість будуть розвивати тезу про те, що в Януковича переможе будь-хто з опозиції, а не навпаки, що хтось переможе, а хтось точно ні, в такому випадку об'єднаний опозиціонер переможе. Тому дуже прошу всіх свідомих людей не поширювати хибні твердження, які ну ніяк не сприятимуть перемозі над Януковичем.

Однак, якщо у "Свободи" та Тягнибока дуже позитивна та стрімка тенденція зросту симпатій, як показали вибори, то про Януковича такого не скажеш. Так, як він ґвалтує Україну, не зміг жоден Президент України! Тому з кожним роком його рейтинг стрімко падає. Є взагалі велика ймовірність того, що ніякого Януковича в 2 турі не буде! Це має стати метою опозиції, на мій погляд.

Ну і останнє. Багато хто каже, що треба визначати єдиного кандидата в 1 турі. З однієї сторони це слушна думка. Та з іншої, слід враховувати приховані загрози. Однією з таких загроз є повторення ситуації 2004 року з Віктором Ющенком. Тоді він чудом вижив. Тож уявімо ситуацію, коли опозиція погоджується на єдиного кандидата Х, який до кінця виборів не доживає. Янукович перемагає. З іншої сторони скажімо троє, справді опозиційних кандидатів, це опозиційні члени виборчих комісій. І це на мій погляд основне - захист результату виборів.

В будь-якому випадку, ситуація до виборів може ще змінитися, тому передчасних висновків робити не слід.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Янукович,Яценюк,Кличко,Тягнибок,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.