"Королі", чи все-таки громадські діячі?

26 березня 2013, 21:22
Власник сторінки
ВГО "Громадянська мережа ОПОРА"
0
1846

Наболіло! Напишу, чому розпадаються хороші ініціативи і чому вже скоро ми можемо стати свідками у справі вбивства третього сектору.

Коли ти вкладаєш у них  життя та зусилля, деякі «вищестоящі» після спілкування з високими органами виконавчої влади починають відчувати себе королями і втрачаючи відчуття продовження боротьби.

Ці «вищестоящі» пижаться і думають, що вони почали грати велику роль у побудові державної політики, не усвідомлюючи, що грають на стороні третього сектору. Вони стають великою раковою пухлиною громадянського суспільства, яка все далі пускає свої метастази у громадські організації. 

І коли людина відчуває, що на якійсь із комісій їй дали слово – отримує від цього оргазм, тим самим плюючи на всі демократичні цінності, що несли люди в особі цієї людини. 

Це дуже погано, бо люди в кількатисячній масі довірились їй, а вона банально хоче мати політичну вагу і владу. І при цьому хоче продовжувати маніпулювати тими людьми і вішати локшину на вуха про дурну виконавчу владу, яка не хоче працювати разом. 

Вважаю, що потрібно починати з себе. Немає зараз дурної виконавчої влади без політичної волі, і у тому випадку тої волі точно не було. Питання було кинуте «самі собі гризіться та розбирайтесь». Але ж легше просто напижитись і вдавати з себе короля та законотворця, що ці законопроекти, таке враження, і в очі не бачив. 

Зараз я теж зробила не зовсім достойно, але мені такий промах можна списати, як представнику громадянського суспільства (трошки емоційному представнику), який задовбався боротись і з державними органами, і з псевдо-реформаторами з третього сектору.

Ще ніколи угинання під владні органи громадських діячів ні до чого доброго не приводили. Тому ми всі маємо визначитись, чи ми за добро і демократичні ініціативи (тут за це повністю виступаю я, як би тяжко не було), або ми «лазєйка» до органів влади. 

Не добра позиція  «хто, як не ми!» Хоча б тим, що такими заявами ми дискредитуємо весь інститут громадських організацій. Такими вчинками підкладається велика свиня своїм колегам!

Через такі «благі починання» оглядачі, орієнтуючись на систему роботи інших організацій, починають писати про «марсіан».

Дякую усім, хто доклав руки до початку доби самовбивства третього сектору, який ніс собою потреби та інтереси українських громадян!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.