Перемога на Березняках ( ФОТО + ВІДЕО )

13 серпня 2013, 21:40
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
1613

Кияни здобули чергову тактичну перемогу у війні за свій життєвий простір.

Вранці на жителів столичного мікрорайону Березняки, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича, 6а, було здійснено напад. Близько сотні молодих людей спортивної статури, завезені забудовником ТОВ "Тельбін ІВА", знищили наметовий протестний табір, який знаходився у сквері.

Одразу була оголошена повна мобілізація Киян і вже за кілька годин навколишні вулиці були заповнені обуреними мешканцями Столиці.

Місцеві жителі і активісти прорвалися на територію будівництва, а перелякані "тітушки", які охороняли будівництво, вимушені були тікати з будмайданчика. 

Андрій Странніков підготував звернення до МВС з проханням відкрити кримінальну справу за фактом ранкового нападу бритоголових братків на активістів. Хоча, мені здається, що сьогодні йому вдалось трохи більше зробити, аніж звернення до МВС. )

Щодо ініціювання розірвання договору оренди земельної ділянки, то 19 серпня відбудеться суд з цього приводу. Позов було подано ще 19 липня, а вчора у справу вступила прокуратура на нашій стороні. 

Протестувальники спробували розібратися, хто вранці захопив територію скверу, де планується звести торговий центр. На ролику видно, як міліція, не кваплячись, перевіряє документи одного з «представників забудовника». Серед його документів було посвідчення члена Партії регіонів.


Забудовники пішли іншим шляхов - задумали організувати провокацію із застосуванням продажної міліції.   Будмайданчик заповнився правоохоронцями,  було пригнано кілька автозаків для загрузки протестуючих, на Березняки підтягнулися керманичі столичної міліції. Учасники акції одразу зрозуміли в чому річ і не стали вживати активних силових дій - валити бетонну огорожу, оскільки вважали ситуацію, що склалася, провокаційною. 

Тітушок на службі у забудовника змінили працівники Дніпровського райвідділку міліції. Бритоголових найманців у чорному замінили продажні менти у синьому.

Частина учасників акції спробувала відтіснити міліціонерів з і скверу. Міліція відступила і частково перейшла на інший бік вулиці. Сила народу долає не тільки бандитів, але і їх прислужників в погонах. 

На місці акції поновлено наметове містечко, також проводиться збір підписів місцевих жителів з адресами і телефонами, щоб їх можна було оперативно мобілізувати у разі потреби.

Я пишаюся Березняками. Я пишаюся Троєщиною. Це перші кадри справжньої оборони Києва.

Не словами, а справами. Думаю ця традиція боротьби має не вгаснути, а охопити весь Київ.

Що далі?

В понеділок, 19-го серпня, злочинна влада планує провести засідання нелегітимної Київради.

Представники влади вже пообіцяли "вирішити" на цьому засіданні питання з двома найскандальнішими забудовами у Києві - Маяковського, 4 та Серафимовича, 6а. 

Ось цитата: - "На найближчому засіданні Київради можуть бути прийняті рішення по скандальним забудовам у столиці. Перш за все, стосуються скандальних забудов, особливо по проспекту Маяковського, 4 і вулиці Серафимовича, 6а. " - заявив депутат Віктор Гринюк. Так, це той самий Гринюк, який, разом зі своїм колегою Олександром Ліщенком лобіював "Спортлайф" на Маяковського 46. Ту битву Кияни програли рік тому, нажаль...

Зараз вони йдуть на все, аби лише провести засідання Київради і легітимізувати таким чином збіговисько депутатів, термін придатності яких вже давно вийшов. Вони хочуть, щоб ми їм банально продали весь Київ за дві земельні ділянки, за два сквери. Не вийде!  Ми не можемо шукати справедливості через рішення нелегітимного органу!

Це принцип, через який ніяк не можна переступати! Інакше будемо "розведенними котятами". Якщо дозволимо владі провести засідання нелегітимної Київради - автоматично дамо їм можливість і далі дерибанити нашу київську землю. А це - десятки і сотні таких "гарячих точок" в майбутньому.


Фото: Голос Столицы /Максим Перепелица/ та Юрій Андреєв.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.