В Києві буде встановлено дві тисячі МАФів Кулиничі

14 серпня 2013, 11:31
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
5909

Корпорація "Кулиничі" відвойовує столичний ринок хліба у монополіста "Київхліба". Один з механізмів - встановлення фірмових кіосків, інший механізм - меморандум з урядом і міською владою.

Незважаючи на встановлення у м. Києві мораторію на розміщення малих архітектурних форм, сьогодні вночі в Голосіївському районі на вул. Родимцева, вул. Героїв оборони та інших були встановленні МАФи на зелених зонах без відповідної документації. На фасадах МАФів було розміщено інформацію про власника – «ООО УСП «Кулинечивский». 

 З'ясувавши обставини даної події було встановлено що за несанкціонованим встановленням МАФів стоїть «хлібний король» від ПР у Верховній Раді Володимир Мисик та його партнер по бізнесу Олексій Азаров - син премєр-міністра Миколи Азарова. Тому і зрозуміло що закон лише для народу, а членам партії регіонів закон не писаний. 

 P.S. За нашою інформацією – в м. Києві це піприємство, планує встановити понад 2000 одиниць таких МАФів.

 Лише перший етап передбачає встановлення більше 500!!! таких кіосків 

Радуйтесь Кияни, бо настало Вам "покращення". 

Фото - Микола Даневич

Проекти кіосків для Києва, які були розроблені ще два роки тому.

Власником виробництва (і так само кіосків «Кулиничі») є депутат Володимир Мисик. Але я стверджую про причетність до цього бізнесу і більш впливових можновладців. Саме цим пояснюється робота кіосків без дозвільних документів.

 На мою думку, будуть знімати деякі МАФи приватних підприємців і на їх місця ставити ті ж «Кулиничі», бо бізнес пов’язаний із владою. 
Це є можливим тому, що більшість кіосків, наприклад, у Києві, або не мають усіх дозвільних документів, або ці дозволи скоро закінчуються, і їх можуть просто не продовжити.
 До ТМ «Кулиничі» причетний народний депутат від партії регіонів Володимир Мисик  і Олексій Азаров - син премєр-міністра Азарова. 
Таким чином поява мережі хлібних кіосків "Кулиничі" та не продовження дозволів їхнім конкурентам є спланованим переділом хлібного ринку в столиці та в регіоні.

Варто зазначити, що 2 липня цього року був підписаний один цікавий меморандум. Меморандум між корпорацією "Кулиничі", роздрібними мережами, центральними та місцевими органами влади. Це вочевидь порушує конкурентне законодавство. У меморандумі "Кулиничі" пообіцяли стримувати ціни на соціальні сорти хліба (батон "Нива", хліб "Український домашній", "Богданівський", "Печерський", хліб "Арнаут" і "Пшеничний традиційний»). Натомість Аграрний фонд постачає компанію дешевим борошном, а магазини беруть на реалізацію насамперед їх продукцію. 

Вибіркове надання пільг окремим товаровиробникам галузі ставить в нерівні умови інші компанії і суперечить антимонопольному праву. Від дії меморандуму вже постраждав найбільший у Києві виробник хліба - "Київхліб". Їх продукцію вже відмовляються брати чи сильно скорочують закупівлі великі торгові мережі, на відміну від продукції "Кулиничів".

Збільшення закупівлі продукції "Кулиничі" та скорочення "Київхліба" - результат агресивної політики з боку першої компанії. "Кулиничі" пропонують супермаркетам дуже вигідні закупівельні ціни та умови роботи. Тому рітейлери хочуть закуповувати саме їх продукцію, закриваючи очі на її якість. 

Виробники хліба заявляють, що зазвичай такі меморандуми підписуються з усіма найбільшими гравцями ринку, а цього року їх вперше не запросили до підготовки і підписання документа.

"Як правило, подібні меморандуми ініціюються органами виконавчої влади, підготовка документа ведеться усіма зацікавленими сторонами. Проект документа розсилається максимальній кількості великих виробників хліба і торговим мережам для внесення пропозицій.", - повідомили в прес-службі групи Лауффер. Цього року меморандум був ініційований прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Він був підписаний представниками Мінагрополітики, Аграрного фонду, Київської міськдержадміністрації та облдержадміністрації, а також Полтавській і Харківській облдержадміністраціями. З боку рітейлерів документ підписали "Фоззіфуд" (мережі "Сільпо", "Фора"), "Фудмаркет" ("Велика кишеня"), "Адвентіс" (гіпермаркети "Караван") і "Фуршет". Серед виробників хліба документ підписала тільки корпорація "Кулиничі", яку учасники ринку пов'язують з народним депутатом Володимиром Мисиком і сином прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексієм.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк і заступник глави Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко заявили, що меморандум "відкритий для підписання всіма зацікавленими сторонами", але в "Київхлібі" та інших хлібопекарських підприємствах Столиці пояснюють, що документ розроблений під одного учасника, який його і підписав від представників галузі.

30 липня хлібопекарі Києва подали скаргу про цей беспредєл в Антимонопольний комітет , але всі чудово розуміють, яким буде рішення влади щодо представників цієї ж влади. Рука руку миє...

В свою чергу, Кияни мають вийти на підтримку колективу ПАТ "Київхліб" і захистити своє право споживати якісний та свіжий хліб, а не сурогат від регіонала Мисика. Бо занадто багато питань виникає до складу продукції ТОВ "Хлібокомбінат Кулиничі". Хліб може тиждень пролежати на полицях і ні твердим не стане, ні пліснява його не візьме. Дещо можна прочитати тут http://forza-club.org.ua/index.php?topic=1090.0

В жодному разі не дати остаточно знищити хлібопекарські підприємства міста Києва - на сьогодні це одне з найголовніших  завдань Киян. Це зробити дуже просто - елементарно не купувати продукцію сумнівної якості "Кулиничі" в супермаркетах і незаконних МАФах. Сусідам, знайомим, колегам на роботі розповідати про те, хто такі "Кулиничі" і якої там якості продукція. Інших методів боротьби Киян за право їсти смачний і свіжих хліб я поки що не бачу. 

Повний бойкот порушникам закону і їх недоброякістній продукції! 

Негайно повернути ПАТ "Київхліб" у власність громади міста Києва, припинити незаконне встановлення МАФів у м.Києві - це завдання вже нової влади, яка неодмінно прийде на зміну нинішнім бандитам.

Як швидко це станеться - залежить тільки від нас, від кожного.


А от що про "Кулиничі" пишуть українці, переважно харківчани, на форумах  і на сторінках в соціальних мережах... 

Читайте, думайте і робіть висновки, дорогі Кияни.

Юлия Дубина 8 авг в 14:33
Ваша продукция приводит меня в ужас! Вчера купила печенье "Фунтик", из-за невнимательности не посмотрела на дату! Вы просто мошенники! Людей за свиней считаете!!! Оказалось на упаковке была зарисована дата корректором и наново набита новая дата производства!!! Старая дата под корректором 8 липня 2013, а сверху 23 серпня 2013!!!! На месяц вперед!!!!! У меня ребенок маленький!!!! Вам лишь бы денег заработать! Вы просто позор города Харькова со своей некачественной продукцией и полной антисанитарией!

Юлия Дубина 12 авг в 15:50 
У каждого из нас есть свое личное мнение. Я свое высказала. И дело не только в печенье с перебитой датой. Не вкусный хлеб, пицца, которой травились мои друзья и знакомые, а также слойки с мясными начинками. Так что пусть будет каждый при своем мнении

Мария Беспалая 2 авг в 15:26
Добрый день! Хотелось бы отметить, что в последнее время производство Вашего хлеба ухудшилось. Вчера была добавлена последняя капля, что и побудило написать. Мало того, что вчера в киоске продали хлеб датой 31.07.2013, так еще и при его разрезании он просто крошится на части, его невозможно есть, такого я уже давно не видела. Качество такого обслуживания полностью отбивает желание покупать хлеб Вашего производства! Хотелось бы лучшего качества! Спасибо!

Наталья Наталья 14 мая в 8:18
Доброе утро! ОТРЕМОНТИРУЙТЕ кондиционер в Киоске-кафе по ул С Грицевца 29А (кажится такой адоес) Между домами с Грицевца 53 и С Грицевца 37 ЭТО просто позор для такого предприятия что люди в киоске обливаются потом и спешат мимо в супермаркет Класс за хлебом А выпить кофе или чай так это просто АД!!!!! позор руководству предприятия

Люда Марченко 24 апр в 0:46
Сегодня вечером вышли гулять, решили попить кофе. Зашли в Кулиничи и тут начилось - убитая горем, продавец хлеба, не смогла через поломку кофеварки приготовить 2 кофе и 1 чай, Она так тяжело перенесла это ужасное событие, что в состоянии аффекта начала требовать с нас деньги за не приготовленные напитки. Своими дикими криками она напугала всех покупателей. Вышли все!!!!!!!! Малоадекватность продавца можно оправдать лишь в том случае , если за испорченную технику их бьют. В таких ситуациях не важно какой хлеб вы печете! к вам страшно заходить и неприятно видеть муки больного человека 23,04,2013 г. Полтава р-н Сады 2 торговая точка Кулиничи (возле ТЦ Паровоза)

Павел Патлай 21 апр в 9:26
мне нахамили в кулиничах. я не могу найти в интернете гарячую линию. куда мне обращаться?

Денис Ефанов 28 мар в 19:21
Добрый день, покупал у вас 2 треугольника с мясом и после этого отравился!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.