Як Україна тиждень побула 51-м штатом США

27 вересня 2024, 17:39
Власник сторінки
експерт, політолог
0
5
Як Україна тиждень побула 51-м штатом США

Таке враження, що Україна на тиждень стала 51-м штатом США - центр суспільно-політичного життя нашої країни слідом за президентом Зеленським перемістився з берегів Дніпра на американські простори.

Причому не тільки на береги Потомаку (там стоїть Вашингтон), а захопив й Нью-Йорк, Пенсільванію, Флориду - куди насувається величезний ураган і куди, за запевненнями спікера Палати представників Майка Джонсона, конгресмени масово готувались відправитися замість зустрічі з українським президентом.

Навіть резиденція Трампа Мар-а-Лаго виникала на обрії – туди колишній американський президент хотів запросити Зеленського на переговори. Але, на щастя, зійшлися на зустрічі у його Trump Tower  у Нью-Йорку.

І хто то в Україні раніше знав впевнено, що Пенсільванія – штат в Америці, де до того ж доля виборів президента буде визначена. Що місто Скрентон там  - це батьківщина президента Байдена. Що там є Скрентонський армійський боєприпасний завод, де виробляють артилерійські та мінометні снарядів, які відправляють в Україну? А тепер ті, хто слідкує за новинами, все це точно знають.

Завдяки виступам і зустрічам Зеленського в Штатах, новинам про виділення Білим домом нашій країні нової військової допомогу на величезні 7,9 млрд доларів, активним «наїздам» на українського президента і на Україну в цілому з боку Дональда Трампа та його однопартійця спікера Майка Джонсона наша країна з початку цього тижня живе новинами із Америки.

При тому, що до візиту українського президента до США була одна головна подія, на яку очікували  - презентація «плану перемоги» у війні проти РФ, який розробили у офісі Зеленського президенту Джо Байдену та обом його потенційним наступникам Камалі Гарріс та Дональду Трампу.  

Усі ці події, а також те, як відреагує Трамп на «план перемоги», чи вдасться Джо Байдену під завісу свого президентства приємно здивувати Україну і яку політику стосовно нашої країни вестиме Камала Гарріс у разі виграшу у листопаді на виборах президента США я прокоментував сьогодні у прямому ефірі телеканалу НОВИНИ.LIVE. 

Посилання на ефір – 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.