Лондонська місія Залужного – стратегія win-win для України та Великої Британії

11 липня 2024, 12:48
Власник сторінки
експерт, політолог
0
Лондонська місія Залужного – стратегія win-win для України та Великої Британії

Колишній головком ЗСУ Валерій Залужний 10 липня розпочав роботу послом України у Великій Британії. В чому саме від його роботи виграє Україна, а у чому - Велика Британія?

Початок роботи та очікування від нового посла обговорили у прямому ефірі «7 каналу».

Перш за все, варто зазначити, що у нашої країни не було посла у Лондоні майже рік – з 21 липня минулого року. Коли президент Зеленський звільнив з посади попереднього посла Вадима Пристайка.

Це відбулось після того, як на саміті НАТО у Вільнюсі тодішній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні варто висловлювати більше вдячності за надану допомогу озброєннями. Зеленський відповів, що Україна вдячна Британії та особисто міністру і додав: «Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто». Після цього Вадим Пристайко заявив, що сарказм президента не є здоровим.

Отже, після звільнення Пристайка у столиці такої важливої для України країні як Велика Британія у нас не було свого посла. Що негативно позначилось на можливості швидко і ефективно узгоджувати велику кількість поточних питань.

У березні новим послом був призначений Валерій Залужний. І цієї середи посол розпочав роботу у Лондоні.

Звичайно, можна розцінювати як дуже позитивний факт те, що новий посол –масштабна фігура, з величезним практичним досвідом вирішення дуже складних завдань.

До речі, цей досвід Залужного буде корисний і потрібний як для роботи по вирішенню потрібних нашій країні завдань, так і для Великій Британії. Яка розуміє необхідність адекватно реагувати на ворожу активність держав «Осі руйнування світового порядку» - Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Я впевнений, що на новий посаді Валерій Залужний продовжить історію своїх успіхів та досягнень. Він зможе фахово проаналізувати той обсяг британської допомоги в оборонній сфері, яка надається Україні. Та при необхідності розставити певні нові акценти, покращити позитивний ефект від цієї допомоги для нашої країни.

У підсумку можна сказати, що Україна призначила своїм представником у важливу для нас країну дуже гідного представника. Який розуміє важливість відносин із нашим стратегічним партнером Великою Британією, має необхідні компетенцію та досвід для використання з максимальним ефектом для України британської допомоги. А також має необхідні знання у дипломатичній сфері – бо у 2020 році отримав диплом магістра за спеціальністю «Міжнародні відносини». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.