Скелети у шафі Чернишова із «Нафтогазу»

21 березня 2024, 09:24
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
13
Скелети у шафі Чернишова із «Нафтогазу»

Поступово секрети успіхів «талановитого менеджера №2» Чернишова із «Нафтогазу» починають просочуватись у світ. Чернишов іще скоро і переплюне «талановитого менеджера №1» Коболева.

Цього разу на поверхню виплив «секрет №2» - збільшення обсягів споживання газу населенням. Із меншою кількістю населення і територіями українці спожили у 2023 році 8,2 млрд куб м газу. Тоді як у 2021 році споживання було меншим і склало 7,9 млрд. куб. м. Про це із здивування пише видання «Expro». Прям так аж дивуються https://expro.com.ua/novini/naselennya-u-2023r-zblshilo-spojivannya-gazu-na-15-lderi-pdprimstva-tov-gazorozpodln-merej-ukrani: та невже може бути таке, що «Нафтогаз» і Чернишов обманюють або ж, іще страшніше вимовити, просто мутять схему для збільшення обсягів видобутого газу та продажу газу нижчої калорійності населенню України? Та ні, кажуть там, це «повна несподіванка». Ну, несподіванка – значить несподіванка.

До речі, цілком логічний обсяг споживання був зафіксований у 2022 році, коли багато споживачів виїхали – 7,16 млрд. куб. м. Але наростити споживання у 2023 р. до 8,2 млрд. куб. м – це виключно за рахунок низької калорійності газу.

Тільки от українцям не варто дивуватись, що у теплу зиму вони споживають газу навіть більше, ніж у холодну зиму. Замість 300 кубометрів – усі 400 куб. м.

От щедрі українці. Спеціально для Чернишова споживають більше газу. Хочуть допомогти економці, але не можуть, бо немає чим платити за газ. Про борги за газ – це вже буде «секрет №3». Іще трохи треба почекати.

«Секрет №1» успіхів «Нафтогазу» - це було про мільйони пробурених свердловин, які вже завтра перетворять Україну у газовий Кувейт. Спершу стало відомо яким просто магічним методом «Нафтогаз» збільшує видобуток газу . У двох словах - бурять старі родовища, штучно піднімають обсяг видобутку, але через 3-5 років падіння видобутку газу буде іще більшим. Після нас хоч потоп.

Не варто навіть вважати секретом те, що такі «схеми» стають можливими виключно завдяки монополії «Нафтогазом» ринку газу. Після оформлення повного контролю над облгазами – тепер «Нафтогаз» ніхто не здатен проконтролювати. Усі ваші скарги будуть плавати по колу у «Нафтогазі».

І після цього Фірташ, його менеджери з «Йе енергія» і РГК будуть здаватися просто «милими бубочками», які турбувалися і не мутили схеми як нинішнє керівництво із обсягами та калорійністю.

Страшно уявити яким буде «талановитий менеджер №3» - наступник Чернишова на посаді «Нафтогазу».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Дмитрий Фирташ,Алексей Чернышов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.