На кого Залужний покинув Україну?

08 березня 2024, 09:53
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
36
На кого Залужний покинув Україну?

На Зеленського. Відразу скажу я вам.

Взагалі писати у чудовий день, - коли жінок вітають і бажають їм простого і не банального жіночого щастя, – про Залужного і його призначення послом якось не дуже добре. Все таки Залужний не жінка.

Чому про Залужного? Мене часто питають і навіть просять писати про різні політичні теми і питання. Я-то не проти і не відмовляюсь, але що ж там можна нового сказати про українське «маппет-шоу» (і тут Великобританія)?

Звичайно, втомилися наші люди від політики. Хочуть чути правду, а не «пояснення». Але кому та правда сподобається?

Але, все-таки, про Залужного. Що це було? Його призначення послом у Великобританію не є логічним і правильним. Та й не є це рішенням Зеленського. І Залужний просто виконує рішення. Сказали – роблять. А для чого – не ваша справа.

А що у нас логічно? Коли колишнього журналіста Шевченка призначають послом у Канаду, Маркарову призначають послом у США, потім замість Шевченка у Канаду посилають чиновника-реформатора часів Януковича Ковалів. Та там можна вічно розповідати про дипломатичні кадрові успіхи України.

1.     Варіант А. Банальна і примітивна політична втеча Залужного. Здавалось, залишайся, захищай далі свою батьківщину, йти у політику, нехай люди голосують за тебе. Але, ні, Залужний вибрав спокійну старість (хехе). А хто ж тепер буде відповідати за 2 роки війни і наслідки продовження війни? Знову верховний головнокомандувач ЗСУ Зеленський? Так у нього навіть військового звання немає, якщо по-чесному.

2.     Варіант Б. Евакуація. Сподіваюсь, що ніхто не посміє назвати Залужного «британською консервою»? Але поспішне рішення відправити і сховати Залужного у Лондоні – це «жжж» не просто так. Залужний багато всього знає, багато чого може розповісти. Зрештою, просто знає правду, яка вона є.

3.     Варіант В. Політичне заслання. Але ніхто Залужного тут не переслідував. Залужний навіть не спробував організувати «переворот». Просто це не у його повноваженнях. Чи щось таки намічалось? Зрештою, Залужний із лондонського шалаша у товарному вагоні не захоче повертатися.

4.     Варіант Г. Підготовка до створення уряду в екзилі. Розглянемо навіть таку думку. Але ні. Не потягне. Це ж скільки заслужених активістів потрібно вислати до Залужного, щоб хоча би нашкрябати на такий сякий уряд.

Але є два нюанси. Для кого розчистив дорогу Залужний? Точніше, розчистили ті, хто це рішення приймав. Правильно, для Порошенка. Вони десь на одному електоральному полі товчуться. Тому Порошенка потрібно терміново призначити послом у Ірландію. Аби вони були поряд.

Дивлячись на жахливе голосіння фан-клубу Залужного, то вже через місяць його навіть не будуть включати у соціологічні опитування.

Словом, відмучився політично Залужний. Буде тепер пити чай з молоком.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Валерий Залужный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.