Спочатку ми з’їмо твоє, а потім кожен своє

29 лютого 2024, 10:13
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
29
Спочатку ми з’їмо твоє, а потім кожен своє

Мінекономіки України планує продати, приватизувати, ліквідувати 95% державних підприємств із існуючих майже 3,5 тис. об’єктів. І залишити 100-115 підприємств у державній власності.

Але і це не кінець геніального плану порятунку економіки.

Буде створена одна структуру по типу Агентства відновлення (колишній Укравтодор). Робоча назва якої буде Агентство управління майном України.

Хто може очолити таке Агентство управління? Звичайно, якийсь черговий безликий Мустафа Найем. Як сьогодні конкретний Найем очолює Агентство відновлення і просто оформлює (навіть не контролює) виділення коштів ЄС і США по принципу «це наш - даємо, це чужий – не даємо».

Від прізвища керівника завдання такого агентства не зміниться: встановити абсолютний контроль над компаніями типу «Нафтогаз», «Укренерго», «Енергоатом», «Укргідроенерго», інших ресурсних, видобувних та виробничих підприємств, які ще числяться державними. Зрештою, «Мотор січ», «Укрнафта», «Запоріжтрансформатор», «Автокраз» - хороші компанії.

І без приватизації фактично буде створено можливість для повного управління і розподілення доходів. Тобто, простий приклад. При умовному Джонові Смітові, який буде керувати таким Агентством, «Енергоатом» та «Укргідроенерго» ні копійки не дадуть на ПСО для електроенергії для населення. Плати, шановний українець, 6 грн за кВт, а не хоча би 3 грн. І «Нафтогаз» не буде тримати ціну хоча би 8 тис. грн. Плати українець 15 тис. грн. Це у ЄС чи США можуть бути дотації і субвенції, а не тут. Словом, згадується класичне «пам’ятай чужинцю – тут господар українець».

І нічого цим людям, які будуть керувати Агентством, тиснути не буде. Вони не розглядають державу Україну як свою державу. Навіть в умовах катастрофи нинішньої війни.

Чи є у вас план містер Фікс? Звичайно, є. Він обкатаний сторіччями у період колоніальних захоплень (17-19 століття) у країнах Африки, Азії, Латинської Америки. Спочатку з’їсти твоє, а потім кожен своє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: приватизация,Минэкономики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.