Європейські байки дідуся Панаса

04 січня 2024, 09:44
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
25
Європейські байки дідуся Панаса

Я розумію, що цікавіше обсмоктувати питання Мілованова, екс-прем’єра на самокаті Гончарука, Зеленського і Залужного, лотереї для мобілізації. Але, поки що про газ.

Попри теплий листопад і теплий грудень Європа прискореними темпами забирає із України закачаний у підземні сховища газ. У грудні трейдери ЄС викачали 768 млн. куб. м газу.

Дії європейських трейдерів оправдує видання Financial Times, яке проливає сльози вдячності і буквально стверджує, що газові сховища України допомагають Європі запобігти подальшим енергокризам. Я вам скажу, що можна пупа від сміху надірвати від такого «аргументу».

Трейдери, які закачали (!) трохи більше 3 млрд. (!) кубів газу у ПСГ України, рятують Європу, яка сама пухне від запасів газу у своїх сховищах? Була така колись рубрика у газеті «нам це цікаво, а вам?» Оце щось із цієї сфери.

У сховищах ЄС сьогодні залишається 99 млрд. куб м газу. Цього вистачить з головою для проходження зими навіть якщо до кінця лютого будуть стояти одні морози. Це Європа може із чистою совістю подавати газ в Україну. А не Україна відкривати від себе і так скромні запаси у ПСГ.

Такі заяви – це просто оправдання дій Європи щодо запасів газу у ПСГ України. Ну, на всякий випадок. Щоб ніхто не сказав, що Європа кинула Україну, забрала газ, не допомогла в тяжку хвилину.

Особливо смішно бачити цинічні крокодилячі сльози від представників Argus Media і Rystad Energy, які голосять, що скажені. «Відбір газу з українських сховищ безумовно допоміг утримати європейські запаси на рівні близько 90 відсотків». «Україна відіграє ключову роль у забезпеченні безпеки газопостачання Центральної та Східної Європи цієї зими». У мене навіть виникла думка, що можливо це ШІ сформував цитати Argus Media і Rystad Energy. А Наташи Філдінг і Ніколін Бромандер просто не існує у природі. Це тотеми газових трейдерів ЄС.

Отак. А починалось все так добре. У ЄС обіцяли вічну енергетичну газову дружбу і допомогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.