Кого треба покарати за бездумний аварійний імпорт електроенергії?

29 вересня 2023, 09:46
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
55
Кого треба покарати за бездумний аварійний імпорт електроенергії?

Звичайно, ДТЕК Ахметова. Так нам каже НКРЕКП.

У своєму звіті «регулятор» констатував, що саме ТЕС недовиконали план по виробництву електроенергії в літні місяці. Можна сказати, що тим самим ДТЕК створив проблеми для енергосистеми і змусив брати аварійну допомогу у Польщі та Румунії. Молодці, що іще сказати.

В принципі у цій заяві НКРЕКП знаходиться відповідь на питання «хто винен у тому, що Україні довелось купувати і переплачувати за аварійну допомогу». І така ж ситуація вірогідно повториться зимою.

ДТЕК та його дружні компанії недовиробили 620 млн. кВт-год. Додатково компанії Ахметова створили проблеми для «Енергоатома» і «Укргідроенерго», які забезпечують електроенергією населення. АЕС і ГЕС довелось виробити додатково 1,6 млрд. кВт-год. І це попри ремонти АЕС і зниження запасів води у ГЕС.

Проте, Ахметов не здається і сперечається із «регулятором». Така видно олігархічна тяжка доля – не визнавати себе винним і перекладати відповідальність на інших. Щоправда, змирятися доводиться навіть олігархам, якщо подивитися на нинішній образ Коломойського.

У паралельному житті ДТЕК виробив влітку 2023 р. на 28% більше електроенергії , ніж літом минулого 2022 року. Скорочення споживання населенням і промисловістю у тяжке і воєнне літо 2022 року – нє, ДТЕК про це не чув, «не цікаво, не знаємо, не бачимо».

Зате ДТЕК підекономив вугілля і розраховує на середню, не дуже холодну зиму. Або знову буде штовхати «Укренерго» на аварійний імпорт.

А керівник «Укренерго» Кудрицький вже не може зупинитись і продовжує переконувати усіх, що комерційний імпорт електроенергії дешевший, ніж аварійний імпорт.

Та немає питань. Нехай Україна обходить ДТЕК і укладає міждержавну угоду про імпорт електроенергії. І тоді буде просто державний комерційний імпорт. «Укренерго» і Кудрицький про це мовчить. «Укренерго» як ДТЕК «не чує, не бачить, не говорить». Як це все терплять «міжнародні партнери» і уряд України? Розумом не осягнути.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: электроэнергия,Импорт,Укрэнерго,Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.