Плоди «махновщини» Коломойського

25 травня 2023, 10:17
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
67
Плоди «махновщини» Коломойського

Радість переповнює усіх ворогів, недругів та просто недоброзичливців Коломойського.

Кабінет міністрів передав в управління «Укрнафти» компанію «Укрнафтобуріння», яка належала Ігорю Коломойському, Павлу Фуксу та Віталію Хомутинніку.

Відразу скажу для чого забрали і передали «Укрнафтобуріння» в руки «Укрнафти». Перше – підтягнути за їх рахунок показники по видобутку газу і трохи по нафті. Газ закачають у ПХГ, використають і потім будуть довго і нудно судитися. Керівнику «Укрнафти» Корецькому потрібно ж буде йти на «килим» у кабінети і якісь позитивні результати мають бути.

Усі ці історії про порушень в «Укрнафті» на 40 млрд. грн, повернення 1,2 млрд. грн. «Укртатнафтою», інші всі переможні реляції – це все «кекс для бідних». Реально побачити результати нових талановитих менеджерів можна буде за підсумками 2025 року! Навіть не 2024, а 2025 року! «Нафтогаз» у 2014-2015 рр. також обіцяв супер-результати, а очікувано і логічно скотився до мільярдних збитків. Думаю, що «Укрнафту» хоч при Корецькому, хоч при іншому джигіту очікує таке ж сумне майбутнє.

Історія із «Укрнафтою» є копією історію із облгазами Фірташа. Забрати, покористуватися і заробити, відгризти хороші кусочки, подивитись як буде розвиватись історія далі, а у кризовій ситуації зібрати манатки і втекти. «Нацарював сто рублів і втік».

Якщо хтось плекає ілюзію, що от прийде умовний Корецький  ̶К̶о̶б̶о̶л̶е̶в̶ ̶В̶і̶т̶р̶е̶н̶к̶о̶ і наведе порядок, то іще раз скажу – нічого не вийде.

Ні, звичайно, дивитись як пожинає плоди своєї махновщини, політичного та економічного хамства Ігор Коломойський – це як споглядати як горить вогонь і тече вода. Можна довго. Але це передчасна радість. Це лише початок історії. І у Торі, і у християнській Біблії сказано: «Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!» Де там «Укрнафта» не знаю, але десь є )

Тому навіть не варто розглядати інший сценарій окрім судового. У тому числі третейського за участі читачів релігійної літератури.

Але проблема в іншому, яку дехто скромно не бачить, а хтось і зауважує. Ситуацію по «Укрнафтобурінню» можна застосувати до всіх учасників газовидобувного ринку – «Нафтогазвидобування» Ахметова, газова солянка Burisma з американцями, Пінчук із своїми свердловинами. У Новинського газовий бізнес забрали через інші причини, але забрали.

Іще одне. Продати «Укрнафту» теоретичному чесному інвестору із США-ЄС із таким шлейфом «тимчасова націоналізація – АРМА – Укрнафтобуріння - газ» - це буде практично не можливо. Та й цілі такої немає.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Коломойский,Укрнафта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.