Збільшення тарифу на електроенергію допоможе накопичити обладнання для ремонтів

21 травня 2023, 17:47
Власник сторінки
Народна депутатка України
1
1488
Олена Мошенець, народна депутака України, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики

У разі нових обстрілів енергетичні компанії повинні мати запас обладнання, щоб швидко відновлювати пошкоджені об'єкти.

Внаслідок ворожих атак було пошкоджено 44% атомної генерації та 19 енергоблоків теплових електростанцій. А для відновлення енергосистеми після обстрілів потрібно приблизно 50 млрд грн.

Зараз потрібно максимально ефективно відремонтувати той енергетичний фонд, який був зруйнований. І максимально забезпечити запчастинами компанії.

Запас запчастин дасть енергетичним компаніям змогу швидко лагодити мережі та відновлювати виробництво електроенергії.

В першу чергу, кошти потрібні для цього. Тому що ми бачимо, що тариф протягом останніх років він не підвищувався, він залишався незмінним...Прийдеться підвищувати тариф на електроенергію вже з червня.

Зараз йдуть дискусії щодо того, як саме зробити так, щоб підхід залишився диференційованим, побутові споживачі максимально були убезпечені, а підвищення тарифу не було таким болючим.

Нагадаємо, голова Київської ОВА Руслан Кравченко заявляв, що для ремонту енергоінфраструктури Київщини ймовірно потрібно буде підняти тариф на електрику.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.