Копійка Ахметова – це «бастард» Роттердам-плюс

11 травня 2023, 10:05
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
34
Копійка Ахметова – це «бастард» Роттердам-плюс

НКРЕКП хоче потриматися за копійку, яку заробив ДТЕК Ахметова на перепродажі електроенергії, яку фактично безкоштовно взяв у «Енергоатому». Копійка олігархічного масштабу – 1 млрд. грн. заробили.

Тому регулятор вирішив провести розслідування на енергоринку щодо змови і використання монопольного становища в лютому-березні 2023 року. Історію про копійку Ахметова я описав тут (https://t.me/korolchuk_energy/308)ю

Інакше кажучи знову будуть вивчати хто кому вказував це робити, хто заносив і виносив, скільки віддавали і кому.

Ахметов завжди буде заручником свого бажання впливати на політику. І що би він там не записував у передвоєнних роликах про любов до футболу, відмовлявся від своїх каналів, але від цього суть СКМ і ДТЕК не зміниться. Це політично-промисловий-фінансовий інструмент.

Тому зараз нове розслідування НКРЕКП цілком може перетворитися у лайт-версію так званої справи про «Роттердам плюс», яку з подачі Пінчука і Коломойського розкручував раніше нинішній голова енергетичного комітету Герус. І саме тому Зеленський, який ніколи Геруса в обличчя не бачив і не знав «хто є ху» - взяв його до себе у гумовий список на виборах 2019 року.

Так от )) Вибори знову близько. А тому Ахметов як не крути, але вже стикається із питанням політичного вибору. У 2019 році його вибір партнерський, а тому «за Порошенка». Тому як буде зараз в умовах війни – навіть сам Ахметов точно не скаже. І «копійка Ахметова» може виступити в ролі червоної або синьої таблетки, та прискорити процес розуміння «з ким і проти кого воювати». 

Нагадаю, що суть справи банальна. «Енергоатом» виставляє обсяг електроенергії по високій ціні → електроенергію ̶я̶с̶е̶н̶ь̶ ̶п̶е̶н̶ь̶ ніхто не купує → ̶в̶а̶ш̶е̶ ̶о̶ч̶к̶о̶ ̶п̶е̶р̶е̶х̶о̶д̶и̶т̶ ̶з̶р̶и̶т̶е̶л̶я̶м̶ електроенергія переходить на спеціальний майданчик → де цю електроенергію як непотрібну викуповує… пабам… ДТЕК.

Як і раніше скажу – ДТЕК в умовах ринку має право купувати хоч по мінус 1 гривні. І нічого дивного чи страшного у цьому немає. Звичайно, якщо немає факту змови.

Чому ДТЕК? Отут власне НКРЕКП і покаже свою істинну ̶н̶е̶з̶а̶л̶е̶ж̶н̶і̶с̶т̶ь̶ підпорядкованість владі. І проведе розслідування змови, монополії і всяких інших смачних пиріжків.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.