Операції з «бавовняним нахилом»: далі – буде

09 травня 2023, 14:04
Власник сторінки
експерт, політолог
0
50
Операції з «бавовняним нахилом»: далі – буде

В ефірі «Апостроф ТВ» ведуча поцікавилася з приводу замаху на російського пропагандіста Прилєпіна - «Чи можуть українські спецслужби мати якійсь стосунок до подібних операції з бавовняним нахилом?»

Відповідь проста – звичайно можуть, але офіційно про свою причетність як мінімум до закінчення війни вони жодним чином не заявлять. (Ось й з підривом авто Прилєпіна, так само як й з атакою на аеродром Мачулищі в Білорусі, відповідальність на себе взяли партизани. В даному випадку - із руху «Атеш»; за словами його творців, рух розпочався «з об'єднання кримських татар, українців та росіян». Те, що атака на Мачулищі – робота СБУ, стало відомо після масштабного витоку секретних розвідданих в США).

Власне, так у вітчизняній спецслужбі й прокоментували замах на Захара Прилєпіна. Як у прес-службі СБУ, Служба безпеки України не підтверджує і не спростовує своєї причетності до вибуху машини Прилєпіна. Але наголошує, що єдина перспектива, яку вона може запропонувати окупантам, - це смерть: «Офіційно ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати причетність СБУ до тієї чи іншої бавовни, яка трапляється з окупантами та їхніми поплічниками. Разом з тим, як раніше неодноразово зазначав очільник СБУ Василь Малюк, для росіян, які принесли на нашу землю війну, загибель людей та насилля, бавовна палала, палає і буде палати».

В той же день невдовзі після ефіру зустрічався із знайомим, який, як то кажуть, є наближеним до вітчизняної спецслужби.  Серед іншого він підтвердив, що за підривом автомобіля Прилєпіна дійсно стоїть Служба безпеки України.

За його словами, прес-служба СБУ недаремно нагадала заяви керівника СБУ Малюка, що «бавовна буде палати» й надалі. Бо існує реальний «бавовняний список» непримиренних українофобів від СБУ. Причому за фігурантами списку полюватимуть не тільки на тимчасово окупованих територіях нашої країни, але й у Росії.

Судячи зі всього, так воно і є. Адже броньований Audi, у якому їхав Прилєпін, підірвали аж у Нижегородській області - це приблизно 1300 км від Донбасу, звідки їхав до Москви Прилєпін. Вибух був дуже міцний – автомобіль перевернуло і розірвало навпіл, на місці вибуху утворилася воронка.

Сигнал всім непримиренним російським українофобам і апологетам «руського міра» пролунав дуже гучно. Щоб вони усвідомили: за злочини проти України і українців покарання – буде. Обов’язково. І скоріше, ніж вони думають.

А Прилєпін був одним із тих, хто зробив публічне висловлення ненависті до України однієї із головних складових свого modus vivendi. Як один з найбільш одіозних російських пропагандистів, він гарячо підтримав анексію Криму та створення самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі. Він воював на Донбасі за «ДНР», якийсь час був навіть радником ватажка «ДНР» Олександра Захарченка. Прилєпін неодноразово закликав знищити Україну, заявляв, що Київ - російське місто, і метою Росії має бути захоплення всієї України.

Він відкрито хизувався тим, що на Донбасі вбивав українців «у великих кількостях»: «Що б там не казали, я керував бойовим підрозділом, який убивав велику кількість людей. І я не знаю, як із цим мені потім розбиратися. Жоден підрозділ із донецьких батальйонів не міг за показниками зрівнятися з моїм батальйоном. Усе, що ми робили - це просто повний голімий бєспрєдєл. Те, що ми витворяли", - казав Прилєпін. Він також заявив, що документи, які підтверджують, що найбільше людей загинуло саме в районі дислокації його батальйону, одного разу «спливуть», але при цьому йому «за це нічого не буде».

Життя довело, що він помилявся. За «подвиги» Прилєпіна на Донбасі Служба безпеки України спочатку відкрила проти нього кримінальне провадження, а потім знайшла його за тисячу з гаком кілометрів від лінії фронту. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.