Вояж «Нафтогазу» в США. Майже як у фільмі «За спичками»

24 квітня 2023, 09:46
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
30
Вояж «Нафтогазу» в США. Майже як у фільмі «За спичками»

Голова «Нафтогазу» Чернишов поїхав у США. Наперед беззмістовна і безрезультативна поїздка. США давно не дають гроші «Нафтогазу». Затверджують керівництво – так. Але не більше.

І кому як не Чернишову це знати. Вісім місяців тому тоді іще міністра уряду Чернишов їздив у США у складі урядової делегації. Але грошей так і не дали. Хоча майбутній голова «Нафтогазу» обіцяв, що домовився про закупівлю 2 млрд. куб. м. Правда, ніхто так цього газу і не побачив.

Financial Times пише, що Чернишов провів переговори з Chevron, ExxonMobil і Halliburton. Назви компаній Chevron і ExxonMobil вже насторожують. Останній з ними проводив переговори Янукович. Де тепер Янукович? У Ростові. Что-то страусы разбегались... Должно быть, к дождю.

Стосовно компанії Halliburton, то взагалі виникає питання. Американці з Halliburton хитро...по продали свій бізнес у Росії самим собі. Тобто, ніхто нікуди не пішов. І як це «Нафтогаз», Чернишов, зрештою уряд України не помітив? Просто загадка.

А от за що Чернишова точно спитали у США – так це за монополізацію ринку газу. Історії із рейдерством облгазів у Харкові, Дніпрі, Кривому Розі заняли достойне місце на поличках цифрових архівів у Вашингтоні. Та і монопольний контроль з боку «Нафтогазу» за продажем усього газу населенню і ТКЕ – не викликає захоплення у США. Американці занадто добре знають історію «Нафтогазу» від часів Бакая, щоб не розуміти корупційних наслідків від таких змін.

Тому позитивного ефекту від візиту у США у «Нафтогазі» не відчують. Що їздили, що не їздили.

Був колись такий відомий декомунізований фільм «За спичками», де головні герої фіни-балагури поїхали в сусіднє село, а місцевим базікам «натрусили», що їдуть в Америку. Історія цікава і повчальна для керівництва «Нафтогазу».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.