SBU Pictures представляє дрон-серіал «Крейсер «Москва» в степах Мачулищів»

12 квітня 2023, 14:33
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
64
SBU Pictures представляє дрон-серіал «Крейсер «Москва» в степах Мачулищів»

Серед секретних документів Пентагону, які були злиті в Інтернет, з’явилося підтвердження того, що підрив російського стратегічного літака А-50 на білоруській авіабазі Мачулищі організувала СБУ.

Про це напередодні  The Economist.

Тим самим була підтверджена неофіційна інформація про причетність української спецслужби до цієї резонансної атаки на А-50  - про що я ще на початку березня.

Тоді йшлося про те, ща безпосередню атаку на російський літак здійснили білоруські партизани з об’єднання BYPOL під кураторством спеціалістів української спецслужби. Обнародовані зараз свідчення Пентагону змушують скорегувати цей виновок: за підготовкою та реалізацією спецоперації в Мачулищах  стоять спеціалісти саме СБУ.

А як же історія про білоруських партизан?  Виходить, це була класична «легенда прикриття»…

Нагадаю, на початку березня журналіст Андрій Цаплієнко повідомив,що відео з атакою на російський повітряний флагман білоруські партизани передали СБУ. І процитував джерела, за його словами, обізнані у деталях спецоперації: «Така спецоперація - це не просто серйозний іміджевий удар по ворогу, а ще один сигнал російським військовим про те, що вони не можуть почуватися спокійно у Білорусі».

«Те, що білоруські партизани передали відео підриву ДРЛО А-50 саме Службі безпеки України, дозволяє припустити, що «джерела, обізнані у деталях спецоперації» працюють у цьому відомстві», - зазначав я тоді.

Дійсно, оприлюднена тоді інформація про те, що білоруські партизани змогли цю атаку

а) ґрунтовно підготувати,

б) ефективно провести,

в) а потім прямо під носом у ФСБ виїхати у треті країни, забравши з собою флешки із записами з дронів

призводила до висновку, що їхню діяльність координували висококласні професіонали у підготовці та здійсненні таких складних операцій. Де треба прораховувати заздалегідь кожний крок.

Нинішня інформація із документів Пентагону про те, що атаку на ДРЛО А-50 в Мачулищах пілготували та здійснили співробітники СБУ – це підтвердження того, що українська спецслужба може успішно проводити найскладніші операції проти агресора на його стратегічних об’єктах, які посилено охороняють. Це найвищий рівень складності операції за міжнародними мірками  До речі, раніше в ЗМІ вже з’являлась інформація щодо причетності СБУ до підриву Кримського мосту та атаки морських дронів на кораблі РФ у  Севастопольській бухті…

Тобто, особливий акцент СБУ робить саме на роботі дронів. Ймовірно, у вітчизняній спецслужбі працює окремий фаховий підрозділ.

Зокрема, відомо, що у тих же Мачулищах до атаки 26 лютого на російський А-50 протягом 14-ті днів здійснювались розвідувальні польоти дронів до місця майбутньої атаки. Цілий дрон-серіал можна було зняти!

А для музичної доріжки дрон-серіалу «Крейсер «Москва» в степах Мачулищів»  можна переписати хіт білоруської групи «Песняри» радянських часів:

Белый аист летит
Над белёсым Полесьем летит.
Белый аист летит
Всё летит над родными полями.

Тільки замість лелеки заспівати про дрони-невидимки під управлянням досвідчених спеціалістів, який літають там, де їм потрібно і здійснюють успішні атаки на обрані цілі...

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.