План Путіна з порятунку себе і єдиної Росії

28 лютого 2023, 10:57
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
156
План Путіна з порятунку себе і єдиної Росії

Заява хазяїна Кремля про розпад Росії та зникнення російської нації - сигнал й Заходу, й російській еліті.

Зміст цього сигналу є таким: найкращим гарантом збереження РФ у її нинішньому вигляді є він, Путін. Тому й західним «яструбам», які прагнуть повної поразки Росії у війні, й потенційним бажаючим у Москві (зокрема, з керівництва армії та спецслужб) замінити діючого російського керманича на когось іншого, варто намагатися домовитися про подальше існування із ним, Путіним.

«Захід хоче «розкасувати» (розформувати) колишній Радянський Союз і його основну частину - Російську Федерацію. Якщо ми підемо цим шляхом, я думаю, що долі дуже багатьох народів Росії, і перш за все, звичайно, російського народу, можуть кардинально змінитися. Я не знаю навіть, чи зможе зберегтися такий етнос як російський народ в тому вигляді, в якому є сьогодні. Будуть московити якісь там, уральці і так далі. Це ж все у Заходу в планах було, ці плани викладені на папері», - сказав на днях Путін в інтерв'ю телеканалу «Росія 1».

Насправді, це вже не в перший раз Путін заговорив про розпад РФ як підсумок нинішньої війни. Ще під час новорічного привітання два місяці тому, він зробив відразу дві заяви на цю тему. По-перше, сказав, що «Україну та її народ Захід цинічно використовує для послаблення і розпаду Росії». А по-друге, визнав, що єдність Російської федерації зараз вже не є константою – коли закликав: «Збережемо нашу країну!»

За два минулі місяці можливість розпаду РФ наблизилася ще більше. Дійшло вже до того, що західні політики обговорюють не те, варто чи ні добиватися розпаду РФ, а намагаються напрацювати оптимальний алгоритм вирішення цього питання.

Як це робив, наприклад, під час  Мюнхенської безпекової конференції обраний президентом Чехії Петер Павел (раніше він обіймав найвищу військову посаду в НАТО — був главою військового комітету Альянсу). Він наголосив, що швидкий не контрольований розпад РФ призведе до того, що немає з ким буде вести переговори про роззброєння.

Саме нішу найкращого переговірника із Заходом, у якого є

а) необхідні компетенції та досвід для вирішення складних питань майбутнього РФ після її поразки у війні,  

б) контроль над ситуацією в країні  

й намагається зайняти Путін.

Для своєї еліти у Путіна аргумент інший: закликає її представників подумати - якщо РФ зникне й зникне сам російський народ, то яка ж сумна-незавидна доля чекає на всіх нинішніх хазяїв життя Росії?

Але обидві лінії аргументації Путіна не спрацюють. Оскільки сьогодні для Заходу Путін, його найближче оточення та російські військові – це військові злочинці, які роблять злочини проти людяності. Про що чітко заявила нещодавно віце-президент США Камала Гарріс. А значить вести з ними переговори про майбутнє тієї території, яку зараз/поки що займає держава «Російська федерація» - неприйнятно. Їхнє місце – не за столом переговорів, а на лаві підсудних Міжнародного трибуналу. Про це «Аргумент Гарріс».

Що стосується бачення свого майбутнього російською елітою, то чим далі, тим більшу вагу для них матиме цей «Аргумент Гарріс». І розуміння, що із військовим злочинцем Путіним на чолі їхня колимага майбутнього нікуди не піде. І це розуміння разом із усвідомленням того, що дні російської імперії добігають кінця, буде їх підштовхувати для порятунку себе поза системою координат, в якій останній імператор Росії беззмінно править великою (за розмірами) останньою імперією світу.

 # розпад російської імперії 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.