Гаманець дружини кума Путіна «полегшили» на 5,6 млрд.

24 лютого 2023, 13:59
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
60
Гаманець дружини кума Путіна «полегшили» на 5,6 млрд.

Подружжя Віктора Медведчука і Оксани Марченко всіма силами намагається довести своїм московським патронам, що їм не даремно надали притулок у Росії.

Причому ролі між ними добре розподілені. Так, Віктор Медведчук регулярно виступає у публічному просторі. Де просуває меседжі свого кума Путіна щодо війни проти України, політики офіційного Києва, майбутнього нашої країни, тощо. В той час як Оксана Марченко займається тіньовими бізнес-схемами для фінансування російських силових структур.

До останнього часу саме публічна діяльність Віктора Медведчука у просуванні меседжів Кремля була предметом уваги українських політиків і ЗМІ. Зокрема, багато галасу наробила його січнева стаття в російській газеті «Известия». І по стилістиці, й по змісту вона сильно нагадує «размышлизмы» на ці ж теми колишнього спецпредставника президента РФ по Україні Владислава Суркова. Що підтверджує те, що тези для виступів у ЗМІ Медведчука готується там же - у путінській адміністрації.

Стаття Медведчука - це суміш путінського погляду на світоустрій («Росію хочуть принизити») і на Україну («Україна - це ще одна Росія»), натяк на можливість ядерної війни в Європі, ідеологеми проросійських сил на кшталт «Донбас годує всю країну», звинувачення Зеленського в нечуваних репресіях. Тобто нічого нового.

Окрім одного. А саме - заявки на те, що вихід з війни полягає в тому, що «українці повинні побудувати свою демократію». Оскільки демократія західного зразка - це ніяка не демократія. Від слова «зовсім».

Ключова роль у побудові «своєї демократії» повинна належати новому політичному руху, створення якого анонсував Медведчук. І на лідерство в якому він сам і претендує.

Робота Кремля в цьому напрямку продовжується. Тиждень тому Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія, дійсно, намагається розробити для України план «Б» , за яким стоїть Віктор Медведчук: «У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий корейський варіант. Вони вже в Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну вони не можуть, і вони зараз будуть робити план «Б», коли будуть робити так звану «другу Україну». Цей план божевільний приніс туди Медведчук. Медведчук вважає, що він фахова людина по Україні, але він таким не є, він просто зрадник».

Данілов вважає, що Медведчук та окремі проросійські політики та експерти в Україні будуть давати пропозицію про створення двох країн: «В цьому беруть участь представники, які займались обслуговуванням Януковича, представники депутатського корпусу ОПЗЖ в Раді, політтехнологи, які їх обслуговували, які живуть в нашій країні».

А тим часом, поки Віктор Медведчук за допомогою Кремля будує масштабні віртуальні прожекти щодо «другої України», його дружина Оксана Марченко, як виявилось, теж масштабно реалізовувала тіньові економічні проекти для фінансування російських силовиків. У цьому місяці Служба безпеки України повідомляла, що ліквідувала схему підпільного фінансування російських силових структур через компанії, що належать Оксані Марченко.

Як виявилось, саме дружина Медведчука є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму. Ці компанії, як встановило слідство, платили окупантам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострову. 

Для реалізації схеми Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Згодом компанія в Криму підписала відповідні "охоронні" угоди зі структурами Росгвардії та МВС РФ.

І ось вчора за матеріалами Служби безпеки суд арештував майно Оксани Марченко загальною вартістю більше 5,6 млрд гривень. Арешт активів забезпечить можливість їхньої конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб.

Йдеться про пакети по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній. Також накладено арешт на 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки у Києві та Криму і 10 автомобілів, які належать фігурантці.

Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.

Серед них – київські компанії Терра-Інвест, Укркапітал і Спорт-Тур.  Саме ці три компанії і заснували за законами РФ в Ялті ту фірму, через яку Марченко переводила мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму, а також сплачувала податки до російського бюджету.

Активність й Віктора Медведчука, й Оксани Марченко свідчить про те, наскільки ґрунтовно і масштабно вони підходять до своєї діяльності на шкоду нашій державі. А значить, на нас чекають подальші новини про успішне запобігання з боку української влади і правоохоронців підривній діяльністі проти України у виконанні кума Путіна і його дружина. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.