Зрадник-підполковник зливав дані ворогу

27 січня 2023, 13:38
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
82
Зрадник-підполковник зливав дані ворогу

У Запорізькій області викритий підполковник-спецслужбіст, який працював на росіян.

Співробітника одного з підрозділів СБУ у Запорізькій області викрили Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань.

За даними слідства, підполковник після повномасштабного вторгнення РФ почав приховано збирати  установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ.

Крім того, його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора.

Під час обшуків у затриманого виявили мобільні телефони, sim-картки російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

Також було з’ясовано, що затриманий має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ.

«Раджу усвідомити всім: СБУ – це не місце для агентів Кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом», - зазначив голова Служби безпеки Василь Малюк, який раніше сам особисто брав участь у затриманні працювавшего на РФ  колишньго очільника Кримського главку СБУ, офіцера з особливих доручень голови Служби бепеки полковника Олега Кулініча.

ДБР зазначає, що наразі затриманому підполковнику СБУ готується повідомлення про підозру у державній зраді, а також клопотання в суд щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.