Добрий ранок, світ! МИ – З УКРАЇНИ!

05 січня 2023, 12:09
Власник сторінки
експерт, політолог
0
60
Добрий ранок, світ! МИ – З УКРАЇНИ!

Світ чекає від України як від пасіонарної держави-переможниці 1) її чіткого бачення як саме і коли буде закінчена війна; 2) такого же чіткого бачення нового світового порядку з місцем України у ньому.

Зараз зірки світової геополітичних сузір’їв склались надзвичайно вигідно для України. Це не наша країна чекає інструкцій та роз’яснень від світу щодо того, як закінчувати війну і яке місце у післявоєнному світі найбільше підійде для України. Це світ чекає від України як від пасіонарної держави-переможниці 1) її чіткого бачення як саме і коли буде закінчена війна і 2) такого же чіткого бачення нового світового порядку з місцем України у ньому.

Завдання складне: адже нашій країні потрібно буде пройти між Сциллою і Харибдою. Де Сцилла – це концентрація всіх надзусиль і народу, і держави для того, щоб перемогти у війні за збереження країни та її Незалежність. А Харибда – це спокуса тут і зараз купу сил і ресурсів кинути на поділ шкур ще не вбитих ведмедів.

Тобто, вже зараз потрібно дещо піднятися над величезною махиною Сцилли. Із тим, щоб зазирнути у новий дивний світ першого мирного ранку після нашої Перемоги. І при цьому підніманні-зазиранні не зав’язнути у довгих, складних і не потрібних безкінечних дискусіях про те, як саме мають виглядати головні сфери життя післявоєнного світу. І обговоренні того, які є варіанти облаштування України у цьому світі.

Це піднімання-зазирання необхідно зробити. Зробити просто зараз. Для того, щоб зустріти ранок першого мирного дня після нашої Перемоги вже готовими для подальшого руху вперед. Руху впевненого, цілеспрямованого і на великій швидкості.

У когось є сумніви в тому, що ми зможемо відчути, зрозуміти для себе і сформулювати для всіх інших країн НАШУ віру (яка дорівнюватиме тут твердому знанню), наше тверде переконання -  як саме має виглядати світ після Перемоги і яке місце у ньому буде нашим по праву? Сподіваюсь, таких маловірів після явлення світові під час цієї війни героїчного і великого Народу багато не знайдеться.

Екклезіаст вчив, що «час – війні і час - миру». І коли сьогодні різноманітні носії добрих намірів намагаються встелити доріжку до скорішого закінчення схватки і миру між тигром та людиною, голову якого цей тигр намагався і намагається відкусити  - виходить не їстівне блюдо.

Досить згадати квітневу ініціативу Папи Римського. Коли на традиційній хресній ході перед Великоднем під головуванням Папи Франциска хрест понесли разом українка і росіянка. Що за папським задумом являло собою символічне примирення українців та росіян.  Не даремно тоді українці не сприйняли цю ідею миру-light – примирення без каяття і покарання агресора. 

Справедливий і гідний України мир можливий тільки після закінчення війни нашою Перемогою. А ось яким він має стати, як бачить Україна питання миру, покарання агресора та облаштування світу після війни – потрібно позначити чітко і ясно вже зараз. Визначити офіційно, зафіксувати чітко – і повідомити світ про це визначення.

Бо так ті у світі, хто ще не зрозумів,

1) ЗА ЩО б’ється Україна,

2) коли вона припинить битву і

3) яким вона як країна-переможниця бачить новий світовий порядок

отримають відповідь на ці ключові питання. 

Вікно можливостей затвердити наш новий статус важливого суб’єкта світової політики, активної і творчої сили у новому світовому порядкові – відкрито.  Наша черга робити хід на світовій шахівниці. Щоб весь світ почув тверде, спокійне і переконливе – «Добрий ранок, МИ З УКРАЇНИ!»

 

# Новий Світовий Порядок

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.