2½ атаки

02 січня 2023, 16:09
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
45
2½ атаки

Це залишки в ракетних арсеналах, з яким Росія зустріла 2023 рік.

Про показники наявності у країни-агресора високоточних ракет в ефірі загальнонаціонального телемарафону 31 грудня розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За даними української розвідки, у росіян залишилось приблизно 150 таких ракет для атак України. Внаслідок суттєвого зменшення запасів високоточних ракет росіяни під час своїх атак вже використовують їхню меншу кількість, ніж робили це під час попередніх атак. Цим же фактором пояснюється збільшення часових перерв між масованими атаками. Які на першому етапі восени відбувались щотижня, по «чорних понеділках».

Буданов зауважив, що з проблемою різкого скорочення запасів ракет для атак проти України росіяни зіштовхнулись з кінця осені «і до березня їхні проблеми з боєприпасами будуть явними для всіх». При цьому керівник ГУР підкреслив, що російська промисловість не здатна виробити значну кількість ракет в стислі терміни: «На одну ракетну атаку російській промисловості в реальності потрібно працювати два місяці».

Проте чи можна стверджувати, що у цьому році Росія проведе всього дві масштабних атаки проти нашої країни – і більше не здатна буде атакувати по причині відсутності ракет? На жаль, ні. Оскільки ворог намагається зараз замість дефіцитних вітчизняних ракет більш активно використовувати іранські дрони. Запаси яких йому вдається поповнювати більш успішно, ніж запаси високоточних ракет.

На що два дні тому звернув увагу американський Інститут вивчення війни (ISW). Який зауважив, що застосування російськими військовими за дві доби наприкінці грудня 39 безпілотників свідчить про значне збільшення використання цих систем у війні проти України.

Аналітики ISW  10 грудня оцінили, що збільшення темпів атак безпілотниками може свідчити про те, що російські сили накопичили більше дронів іранського виробництва після тритижневого періоду (17 листопада — 7 грудня) їхнього невикористання. Або що Росія отримала або очікує отримати нову партію дронів з Ірану.

«Російські війська, ймовірно, ще дужче збільшили темпи атак безпілотниками, намагаючись підтримувати свої атаки на критично важливу ​​інфраструктуру України, враховуючи ймовірне вичерпання запасів високоточних ракет», — уточнили в ISW.

Водночас там вказують, що українська протиповітряна оборона вже довела свою високу ефективність у знищенні «шахидів». Тому використання російськими військовими й іранських дронів під час атак не златно змінити негативну для Росії тенденцію результативності атак проти нашої країни. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.