Агентура.Ру вже не рулить в Україні

21 грудня 2022, 15:12
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
45
Агентура.Ру вже не рулить в Україні

Боротьба з агентами ФСБ і «п’ятою колоною» Кремля в нашій країні залишиться одним із найбільш актуальних завдань на наступний рік.

Такий висновок можна зробити із сьогоднішнього інтерв’ю очільника Служби безпеки України Василя Малюка телеканалу «1+1».

Це узгоджується із тим, що призначений у липні керівником СБУ Малюк казав у своєму після вступу на посаду.  Коли заявив, що в умовах війни однозначним пріоритетом Служби безпеки має бути контррозвідка: «СБУ сьогодні йде за вектором посилення контррозвідки. Всі оперативні підрозділи за функціоналом і за законом і до цього були контррозвідувальними, але зараз ми ще їх посилюємо. Ми хочемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Контррозвідувальні функції в межах своїх підрозділів будуть виконувати і Нацполіція, і ГУР МО, а СБУ буде залишатися основним суб'єктом».

Станом на сьогоднішній день, навіть якщо судити з інформації у публічному просторі, з призначенням Малюка очільником СБУ вітчизняна спецслужба дйсно значно покращила свою результативність у контррозвідувальній діяльності. Про деякі з цих результатів керівник спецслужби розповів у сьогоднішньому інтерв’ю.

До речі, й те, що суди перестали відпускати зрадників та шпигунів під домашній арешт – теж результат роботи СБУ. До якого спецслужба змогла прийти у межах чинного законодавства, але з урахуванням вимог військового часу.

Але у той же час зрозуміло, що незважаючи на фактично щоденні новини про розкриття різних сферах і на різних територіях різноманітних агентів Кремля, за декілька тижнів або навіть місяців вичистити глибоко ешелоновані агентурні мережі ворога не вдасться. Бо, як правильно зауважував Малюк, «Путін – спецслужбіст, і він 20 років агентурно проникав у нашу країну. Ворожа агентура працює на різних напрямках: і по військовому, і по правоохоронному блоку, і в політиці, також є збір легальної інформації з відкритих джерел».

В інтерв’ю «плюсам» ведуча також попросила прокоментувати ситуацію навколо церкви Московського патріархату та її священиків, діяльністю яких останніми місяцями активно займаються співробітники СБУ. «Ми маємо вичистити все середовище ворожих «кротів» у рясах. Без варіантів. У нас немає жодного упередженого ставлення. Але якщо людина у рясі й з кадилом  - це не є пом’якшувальною обставиною при скоєнні нею злочину. (Як і обтяжуючою). Наприклад корегувальник ворожого вогню у рясі, який працював у Луганській області», - зазначив очільник спецслужби.

Таким чином, можна зробити висновок, що у складних умовах повномасштабної війни активно іде процес розкриття та вичищення російської агентури. Але до кінця цього процесу ще далеко, бо доводиться розгрібати завали, які до початку цієї війни накопичувалися   десятиліттями. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.