…Плюс дерусифікація всієї країни

15 грудня 2022, 13:32
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
114
…Плюс дерусифікація всієї країни

Не дозволена розкіш у протистоянні з таким ворогом як РФ визначати черговість і пріоритети дерусифікації: спочатку, наприклад, економіка, потім – церковна сфера, а «на закуску» - культура.

Свого часу більшовицький керманич Володимир Ульянов-Ленін конструював нову, штучну радянську Росію як конструктор Lego складав: «Комунізм – це є радянська влада плюс електрифікація всієї країни».

Нам зараз потрібно не створювати подібні штучні теоретичні конструкти, а на практиці повертатися до природного для по-справжньому незалежної України стану речей.

У якому немає місця для міцного впливу Росії в усіх основних сферах життя – в економіці, політиці, суспільному житті, науці, культурі, тощо.

Так вийшло, що за мирних умов позбавитися цього впливу наша країна не змогла. Й тому доводиться це вкрай важливе та необхідне завдання виконувати просто зараз, на марші й під час війни.

Коли змінилась сама парадигма його вирішення. Бо у мирний час десятиліттями без особливих проблем існував дивакуватий симбіоз українських національних інтересів та російського впливу в середині України. І лише в умовах війни питання постало руба: на кого працює та чи інша особа/структура – на нас чи на ворога?

На це питання правоохоронці – перш за все Служба безпеки України, яка й має за своїм функціоналом займатися цими питаннями - відповідають так само радикально. Й тому вичищає СБУ агентів російського впливу одночасно зі всіх головних сфер життя країни. Бо це не дозволена розкіш у протистоянні з таким грізним ворогом як РФ визначати черговість і пріоритети дерусифікації: спочатку, наприклад, економіка, потім – церковна сфера, а «на закуску» - культура.

Процес вичищення російського впливу в усіх ключових сферах життя України особливо виразно прискорився останніми місяцями, після того як спецслужбу в липні очолив Василь Малюк.

Тішить, що вітчизняні правоохоронці нарешті добираються до найбільш впливових і небезпечних осередків російського впливу.

Один із провідних спеціалістів по церковних справах в Україні Катерина Щоткіна, зокрема, зазначає https://zn.ua/ukr/church/svjatikh-vinos.html«Дуже багато хто погодиться зі мною: те, що відбувається — обшуки в монастирях, візити СБУ для «профілактичних розмов», кримінальні справи стосовно найодіозніших персонажів новітньої церковної історії — мало бути зроблене давним-давно, задовго до війни і як захід запобігання їй. І не тільки про війну та ворожі ідеології йдеться, а про кожне порушення закону, який на наших територіях чомусь традиційно пасував перед церковним облаченням і волів не заглядати за церковні стіни. Церква аж до повномасштабної війни залишалася відносно «екстериторіальною», — український закон там не те щоб узагалі не діяв, просто волів не дивитися в той бік. Такого масштабного рейду силовиків по митрополіях і єпархіях новітня історія України ще не знала».

Подібні процеси відбуваються й в енергетиці. Де, нарешті,закінчується довга зима російського впливу. Адже група РОСІЙСЬКИХ олігархів VS Energy під керівництвом заступника голови Держдуми РФ Олександра Бабакова більше двох десятків років успішно вирішувала свої справи в Україні. Й до останнього часу контролювала 10 (десять!) відсотків УКРАЇНСЬКОГО енергоринку.

Лише місяць тому Печерський районний суд столиці наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств, що входять у цю групу.

До речі, станом на сьогоднішній день всього за поданнями СБУ заарештовано майна російських компаній в Україні на 20 млрд. грн.

Поза всяким сумнівом, to be continued…. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.