Голосно на весь світ про мир з Росією

14 листопада 2022, 16:57
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
71
Голосно на весь світ про мир з Росією

Україна вже завтра голосно скаже все, що думає про мир із Росією. Гарантовано: почує весь світ.

Це зробить президент Зеленський під час виступу в формату он-лайн на саміті 20 провідних держав світу G20 в Індонезії, який розпочинається завтра. Найбільш впливова цільова аудиторію збереться завтра у одному місці – отже не тільки провідні країни, але й весь світ гарантовано почує позицію офіційного Києва щодо війни з Росією та умов її завершення у викладенні голови Української держави. Кращої цільової аудиторії зібрати в одному просто не можливо.

Таким чином, за один підхід гарантовано будуть вирішені всі три завдання, про необхідність вирішення якого я казав https://blogs.korrespondent.net/blog/politics/4534305/ минулого тижня:

1) підтвердити світові готовність в принципі вести мирні переговори з РФ;

2) чітко заявити про виключний перелік вимог для початку цих переговорів (деокупація, тощо);

3) донести інформацію про свою готовність перейти до мирних переговорів і про вимоги для їхнього початку до всіх країн світу.

Особлива вага заяв Зеленського у тому, що він один із двох людей в Україні (другий – голова МЗС), які Конституцією уповноважені представлять світові офіційну позицію України по ключових питаннях. На відміну від різного роду радників та клерків президентської канцелярії, народних депутатів, тощо.  

Саме під час виступу на саміті Зеленський зможе донести світові ключовий меседж. Про те, що Україна готова вести переговори про мир з Росією. Але зробить це лише при виконанні останньою ряду попередніх вимог, перша з яких - вивід російських військ з території України.

Цей виступ стане логічним і яскравим завершенням трансформації подачі у світі позиції України щодо мирних переговорів з РФ. Оскільки, на жаль, протягом крайніх декількох тижнів у Європі та в інших країнах утвердилася точка зору про те, що Росія готова без всяких умов починати мирні переговори просто тут і зараз, а Україна від цих переговорів навідріз відмовляється. Це твердження наполегливо і досить успішно доносила різними каналами російська пропаганда.

Трансляція меседжів про принципову готовність України вести переговори з Росією розпочалась із Києва після недавнього візиту Джейка Саллівана в українську столицю. Саме під час цього візиту американський високопосадовець за інформацією газети The Wall Street Journal наполегливо попросив українського президента скорегувати позицію щодо готовності Києві піти на переговори з Москвою. У Києві пораду заокеанського партнера почули, позицію скорегували – тепер саме час її голосно і зарозуміло донести світові.

Таким чином, вже Україна, а не Росія буде виступати гарячою прихильницею мирних переговорів – із чіткими попередніми умовами для їхнього початку.

Ну а потім, після того, як не бажаюча виконувати умови і переходити до практичних мирних переговорів країна-агресор продовжить військові дії в Україні, наша країна зможе разом із США заявити (адресуючи цей меседж  в першу чергу нашим європейським союзникам): ви самі бачите, що Україна готова говорити про мир, але переходити війни від до миру на справах, а не словах не бажає Росія. Остання і винна у тому, що війна продовжується.

Тим самим Україна допоможе керівництву західних країн в складних умовах збільшення економічних проблем в ЄС переконувати суспільства своїх країн у необхідності продовжувати допомогу Україні. Миролюбній (!) Україні.

Бо об’єктивно їм було б дуже важко переконувати співгромадян підтримувати продовження допомоги країні, яка а) не готова навіть чути про мир і б) при цьому готова воювати невідомо скільки. Після того, як звання країни-противниці миру, як і потребує, перекочує до Росії, останній й змушені будуть переадресувати свої заклики якомога скоріше переходити від війни до миру всі європейські прихильники найшвидшого початку мирних переговорів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.