Путінський план "Барбаросса" таки стартував на ленінський ДР 22 квітня

23 квітня 2022, 13:05
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
329
Путінський план  Барбаросса  таки стартував на ленінський ДР 22 квітня

Тільки не у вигляді реального початку "Битви за Донбас" у стилі переломних битв Другої світової, а у вигляді вербального анонсу про спробу взяти під контроль територію від Донбасу до Придністров'я.

Тобто, як я і прогнозував, Путін таки підготував "велике рішення" на знакову для нього як до глибоко радянської людини дату дня народження першого керівника радянської країни Леніна 22 квітня. (Як два роки тому саме на 22 квітня Путін провів референдум в РФ з обнулінням його чотирьох президентських термінів і затвердження його права займати президентську посаду стільки, скільки зможе). В той же час, початок повномасштабної битви за Донбас на кшталт битви на Курській дузі часів Другої світової або переноситься у майбутнє, або взагалі скасовується.

Замість цього в РФ 22 квітня зробили гучну заяву про нові цілі війни в Україні. А саме -  про намір окупувати і утримати за собою не тільки весь Донбас, але й Південь України. Досі Росія заявляла, що на другому етапі війни зосередиться на Донбасі.

До речі, на відміну від програмного виступу Путіна 24 лютого з оголошенням війни в Україні, заяви про нові цілі РФ в Україні вже вдруге роблять не перші особи держави - Путін, або міністр оборони Шойгу чи голова Генштабу Герасимов.

Так, про концентрацію зусиль на "визволенні" одного окремо взятого Донбасу замість всієї України 25 березня заявив перший заступник керівника Генштабу Рудской.

А про те, що метою другої стадії вторгнення в Україну стане створення коридору до Придністров'я, 22 квітня заявив заступник командувача військ Центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв. Причому про це він повідомив на такій цікавій події як річні збори союзу підприємств оборонних галузей промисловості Свердловської області. Такий собі spetsoperatsiya-style - коли справи йдуть кепсько і не можна передбачувати, куди буде розвиватися хід подій...

"З початку другої фази спецоперації - вона зараз уже почалася, буквально два дні тому - одним із завдань російської армії є встановлення повного контролю над Донбасом та південною Україною. Це дозволить забезпечити сухопутний коридор у Крим, а також впливати на життєво важливі об'єкти українських (військових сил), чорноморські порти, через які здійснюються постачання сільськогосподарської, металургійної продукції до (інших) країн", - сказав Міннекаєв.

Таким чином, Путін надзвичайно чітко демонструє: якщо російські війська не вибити зі всіх захоплених ними територій, ці території сам Кремль не віддасть. Це його палкий привіт всім тим, хто ще сподівається домовитись з агресором шляхом дипломатичних переговорів.

Чому РФ на порядок денний цього разу вивела не тільки Донбас, а й ще Південь України?

Тому що Путін розуміє - до ключової для його режиму сакральної дати “перемоги” 9 травня він цілком вірогідно й не зможе продемонструвати підданим встановлення контролю над всім Донбасом.

Й саме тому підстраховується. І паралельно готується вже наступного тижня провести "референдум" на Херсонщині. Із тим, щоб оголосити формально про створення там чергової "ХНР" із приєднанням цієї території до РФ. А фактично -про реалізацію ідеї тієї самої омріяної ще з 2014-го року Новоросії. Йде активна підготовка для того, щоб 9 травня продемонструвати охочому до "перемог" своєму слухняному піплу чергове досягнення: імперія збільшилась новими - "новоросійськими" - територіями.

Таким чином, сухий залишок від того перформансу, який влаштував Кремль 22 квітня, є обнадійливим для нашої країни. Оскільки замість того, щоб спробувати піти вглиб і почати широкомасштабний наступ на Донбасі, Путін пішов вшир. І розтікся в деклараціях про наміри контролювати не тільки Донбас, а ще й Південь України.

Тим самим він визнав, що не вірить в реальну спроможність свого війська на 9 травня встановити контроль над всім Донбасом. Із тим, щоб цю перемогу можна було пред'явити підданим як факт. Замість цього буде перемога-фантом із уявним контролем над всім Донбасом і Півднем України до Придністров'я.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.