#Тенденції війни. Випуск 3. Складний шлях до миру

08 квітня 2022, 12:51
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
49
#Тенденції війни. Випуск 3. Складний шлях до миру

Чи можливо закінчення війни перемогою України і мир на українських умовах? Відповідь - 100% так. В обох частинах запитання.Чи можливо виконати обидва ці завдання дуже швидко? На жаль, ні.

Координати, в яких вирішується надскладне питання мирних умов по закінченню війни РФ проти України, відомі. Це не проста декартова геометрія, тут необхідно враховувати щонайменше п'ять віссей.

Вісь 1 - це бажання офіційного Києва якомога скоріше припинити бойові дії та підписати мирної угоди з РФ із тим, щоб припинили гинути українці. Саме тому протягом першого місяця війни президент Зеленський і його команда регулярно і з високою частотою пропонували Путіну і Ко узгодити умови закінчення війни. Москва ж не поспішала. Тому що у цій системі координат крім вісі 1 ще є

Вісь 2. Це бажання Кремля встановити контроль над всієїю Україною. Від цієї мети Путін не відмовляється. Хиба що змушений був після поразок на першому етапі війни скорегувати тактику. І оскільки не вийшло з наскоку отримати контроль над всією Україною, то його нинішнє завдання - утримати контроль над тими територіями на сході та півдні, які йому вже вдалося захопити з 24 лютого. Плюс додати до них Донбас в адміністративних кордонах Луганської та Донецької областей.

Вісь 3. На одному її боці на цієї вісі намір Києва в умовах мирного договору повернути війська РФ на позиції станом на 23 лютого. На іншому - категоричне бажання Москви зберегти свій контроль над всіма територіями, які вона контролюватиме де-факто на момент укладання мирного договору.

Вісь 4. Війна НАТО проти РФ на території України. З відповідним рівнем підтримки ЗСУ і наданням їм у необхідній кількості тієї зброї, використання якої робить перемогу над РФ цілком можливою.

І, нарешті, вісь 5. Вона вирішальна і називається "Робота Збройних Сил України". Оскільки саме цією віссю в кінцевому рахунку буде визначено те, яким саме чином буде проведена пряма між двома точками - "Війна" і "Мир". Саме робота ЗСУ, а не добра воля Кремля вже змусила Москву відмовитися від завоювання Київщини, Чернігівщини, Житомирщини, Сумщини etc. і сконцентрувати свої зусилля на Донбасі.

На Донбасі й буде визначатися напрямок руху до умов мирного договору.

БІЛЬШ ДЕТАЛЬНО ПО ЦІЙ ТЕМІ - У ВІДЕО ТЕНДЕНЦІЇ ВІЙНИ.ВИПУСК 3. СКЛАДНИЙ ШЛЯХ ДО МИРУ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.