#Тенденції війни. Вирішальна битва починається

04 квітня 2022, 15:14
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
125
#Тенденції війни. Вирішальна битва починається

Найближчими днями почнеться головний бій російсько-української війни - битва за Донбас. Саме її результати і будуть напряму визначати умови закінчення війни і зміст мирного договору з агресором.

Всі його тексти-підтексти та контексти. І можливість нав'язати йому потрібні нам  умови.
Враховуючи важливість цієї вирішальної Події сьогодні й Україна, й Росія ретельно готуються до її початку. І саме зараз зручний момент задля того, щоб зафіксувати деякі ключові моменти для кожної із сторін.
Цей блог у відеоформаті - https://www.youtube.com/watch%3fapp%3ddesktop%26amp%3bv%3dtid8gdHRDp4

_____________

Почнемо з Росії. Саме вона півтора тижня тому оголосила про закінчення спроб взяти Київ та інші великі міста України та переходу до нового етапу війни з концентрацією своїх головних зусиль на Донбасі.
Про це 25 березня заявили не перші чини у військовій  ієрархії ворога - не міністр оборони Сергій Шойгу та не голова російського Генштабу Валерій Герасімов. Про цю кардинальну зміну оголосив заступник останнього Сергій Рудской. І Шойгу, коли за декілька днів раптом проявився у публічному просторі після довгої відсутності буквально дослівно повторив те, що сказав Рудской.
Цей нюанс важливий для того, щоб зрозуміти, чому військове керівництво РФ буде викладатися на Донбасі "по повній". Оскільки після невдач та поразок перших тижнів війни для російської армії Шойгу та Герасімов попали у повну опалу у Путіна. І обидва декілька тижнів взагалі не з'являлися на публіці.
Тепер Путін вирішив надати їм обом останній шанс довести совою профпридатність - у ході битви за Донбас. Тому опальні "геніалісімуси" будуть лізти із шкіри, аби повернути собі ласку господаря. Це перший важливий момент.
Другий момент. Військове керівництво Росії намагається, наскільки це можливо, уникнути повторення своїх фатальних помилок першого етапу війни. І одна із таких помилок - надзвичайна розтягнутість комунікацій. Чим дуже вдало користувалось українське військо. Тепер, у ході операції на Донбасі ці комунікації будуть набагато більш короткими і вже краще захищені.
Третій - Росія намагається перекинути на Донбас найбільш боєздатні частини. Починаючи від  десантників з Калінінградської області й закінчуючи ПВК Вагнера.
Четвертий - вона буде намагатися не допустити перекидання українських частин на Донбас з других регіонів. Задля цього вона зберігає загрозу удару з Білорусі по Києву, не тільки продовжує обстрілювати Харків та Миколїв, а ще й додала до переліку  цілей своїх ракетно-бомбових ударів Одесу, Дніпро, Павлоград...
Наші позиції перед цією головною битвою всієї війни виглядають набагато більш міцними. Те, що Україна переможе в цій битві обумовлено трьома головними причинами.
Перша - наші війська підходять до битви за Донбас вже як переможці. Моральний дух наших бійців на висоті - адже наша армія вже розбила росіян - у Київській та Чернігівській областях, та вигнала загарбників з території цих областей.
Друга - західні союзники надають нашій армії необхідне для перемоги важке озброєння. Першою про передачу такого озброєння повідомила Англія, а потім практично без паузи США анонсували передачу нашій країні радянських танків Т-72.
І третє - наше військо набагато більш ініціативне, більш винахідливе, вміле, ніж російська військова армада. Ці якості наших солдат  - починаючи від рядових бійців та сержантів і закінчуючи верховним військовим керівництвом - і допомагатимуть нашим військам перемагати на Донбасі так само, як вони перемагали на Київщині, Чернігівщині, Сумщині та в інших регіонах.
Невипадково декілька дні тому керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним із посмішкою анонсував неприємні сюрпризи для російських загарбників.
100% - такі сюрпризи будуть і росіяни їх побачать вже найближчими днями на Донбасі.
Як дуже вдало сказав Валерій Залужний, "ми готові довести справу знищення зла до кінця".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.