Чому господар Кремля не надасть незалежності «ДНР-ЛНР»

18 лютого 2022, 12:53
Власник сторінки
эксперт, политолог
1
154
Чому господар Кремля не надасть незалежності «ДНР-ЛНР»

Путін триматиме питання визнання незалежності «республік» на Донбасі як козирну карту в себе у рукаві.

До останнього часу Росія всіляко публічно підкреслювала, що дотримання Мінських угод для неї – це альфа і омега їхніх дій на Донбасі. Попутно без перестанку звинувачи Україну в підступних намірах вийти з Мінських домовленостей.

Але із запуском Москвою етапу практичної роботи з облаштуванню нового світового порядку цєї зими, місце та значення «Мінська» для РФ кардинально змінилось.  І зараз вихід з Мінських угод для РФ вже не є таким страшним.

Бо в останній час Москва перейшла від підтримки конфлікту на Донбасі у замороженому стані до періоду, коли вона намагатиметься використати цей важіль як підготовку плацдарму, щоб зламати ситуацію на свою користь. У РФ хочуть отримати дивиденди від всього, що вони вкладали у підітримку «ДНР-ЛНР». Так само росіяни поводилися з іншими підконтрольними їм територіями, наприклад, Абхазією.

Звичайно, у разі визнання незалежності цих територій Москва отримала б додаткові підстави для більш активного використання цих територій у своїх інтересах. Наприклад, тут же могла б підписати з керівництвом «республік» угоди про союзи. І вже на немовби юридичних підставах розміщувати там свої війська «для захисту російських громадян».

Тим більш, що Москва зробила для такого кроку всю необхідну підготовку. За вісімь років, коли ці території фактично були повністю підконтрольні їй, там з’явились сотні тисяч людей з російськими паспортами. Які беруть участь у російських виборах, живуть в одному інформаційному та економічному просторі з РФ тощо.

І сьогодні крім того, щоб закликати Росію дотримуватися Мінських угод, у України немає ніяких реальних можливостей вплинути ані на ситуацію в ОРДЛО, ані на політику Москви щодо цих територій.

Але головне питання полягає в тому, чи зацікавлений Путін в тому, щоб довести справу до логічного фіналу та визнати незалежність «ЛДНР», як цього попросила в нього Держдума РФ? Відповідь буде – ні.

Найближчим часом питання щодо визнання «ДНР-ЛНР» в Кремлі не вирішуватимуть. Після звернення до Путіна Держдуми щодо визнання незалежності «республік», президент РФ отримав всі можливості – визнавати чи не визнавати їх. Цього йому й було потрібно.

Оскільки вся його тактика у конфронтації із Заходом та Україною полягає в тому, щоб створювати якамога більше невизначеностей. Щоб світ у напрузі намагався вгадати - який же Путін зробить наступний крок. Саме тому, щоб посилити свої позиції у торзі із Заходом й мати повну свободу маневра, Путін й триматиме питання визнання нележності «ЛДНР» найближчим часом без однозначного вирішення. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.