Російського контингенту не вистачить для вторгнення в Україну, але ймовірна еска

28 січня 2022, 22:25
Власник сторінки
історик, юрист
0
44
Російського контингенту не вистачить для вторгнення в Україну, але ймовірна еска

100-тисячний контингент – це не сили для вторгнення. Цієї кількості Росії недостатньо для активної фази військового протистояння з Україною. Контингент вторгнення має втричі перевищувати чисельність, яка перебуває в стані активної оборони. Плюс немає розгортання другого ешелону, який свідчив би про підготовку збройних сил Росії до безпосереднього вторгнення на територію України.

Родини дипломатів покидають Київ? США та Велика Британія відкликають з України представників дипкорпусу на тлі накопичення військ Росії, а також візиту голови ЦРУ. До чого готуватися українцям? Повномасштабне вторгнення в Україну – малоймовірне, але можлива ескалація напруги з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

На мою думку, так званий «таємний» візит голови ЦРУ – це контрольований витік інформації. І головне, він дав зрозуміти, що Сполучені Штати передали розвіддані щодо накопичення російських військ і можливості їхнього вторгнення в Україну. 

Такі дії означають вищий ступінь довіри з боку розвідтовариства США. І вони фактично є спростуванням промосковських фейків про те, що у вищому керівництві України – зрадники, "кроти" та щури, які співпрацюють із країною-окупантом. Якщо очільник ЦРУ приїздить і спілкується, то він реалізує практичну допомогу щодо відбиття можливих військових провокацій з боку Росії.

У цьому сенсі візит голови Держдепу Блінкена – теж показовий.

Спочатку він летить до Києва, узгоджує з Україною. А потім – до Москви. Знову спростовуючи тезу про домовленості з Росією за спиною України. Чому ці дві знакові події майже не коментують у ЗМІ? Я не є прихильником ані Зе-команди, ані опозиції. Але вже втомився від теорії "зливу", яку розганяють у медіа.

Коли виходить російський політтехнолог Ілларіонов і розповідає про "Мюнхенську зраду", мені це незрозуміло. Але зрозуміло, що у Києві Блінкен назвав прізвища агентів російського впливу в інформаційному середовищі України. І будуть накладені персональні санкції.

Власне, це – прояв вищого ступеня підтримки з боку США. Адже йдеться про не лише військово-технічний, а й інформаційний захист.

Ми маємо справу з гібридним характером війни. І те, що відбувається в інформаційному полі України – не менша загроза за накопичення російських військ біля кордону.

Також зауважу, що дані про накопичення військ Росії дещо перебільшені. Та чи можливе вторгнення в Україну?

Навіть розвідтовариства давали різну інформацію – 100 чи 175 тисяч. Заспокою українців. 100-тисячний контингент – це не сили для вторгнення. Цієї кількості Росії недостатньо для активної фази військового протистояння з Україною. Контингент вторгнення має втричі перевищувати чисельність, яка перебуває в стані активної оборони. Плюс немає розгортання другого ешелону, який свідчив би про підготовку збройних сил Росії до безпосереднього вторгнення на територію України.

Натомість не виключаю ескалації безпосередньо з окупованих територій Луганської та Донецької областей.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.