Порошенко та Зеленський представляють спільний серіал «Справа Порошенко»

17 січня 2022, 21:01
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
151
Порошенко та Зеленський представляють спільний серіал «Справа Порошенко»

Інтереси двох зовнішніх антагоністів дивним чином співпали.

Сьогодні країна подивилась першу серію багатосерійної постановки «Справа Порошенко».

Ця серія переконливо довела, що обидві сторони – і влада, і Порошенко з прибічниками – точно дотримуються заздалегідь розроблених сценаріїв власних дій. Й будуть так само робити надалі.

Що це за спільний сценарій двох зовнішніх антагоністів та скільки ще серій на нас чекають попереду?

Про це говогрили сьогодні https://youtu.be/I6YLp3GCITA?t=19802 з  ведучими у студії телеканала «Україна 24». Із постійними перервами на прямі включення з Печерського суду столиці, де власне і відбувались головні події першого дня серіалу «Справи Порошенко».

Отже, чому це продовжуватиметься ще довго?

Тому що тут повністю співпадають мотивації обох сторін.

Влада не була готова до швидкого, рішучого та радикального вирішення ситуації з можливим арештом п’ятого президента сьогодні ж, відразу по прибуттю Порошенко до Києва.

Бо просто не могла собі дозволити піти на такий ризик у момент найвищої мобілізації прибічників Порошенко. У момент присутності тисяч цих прибічників на вулицях Києва та наявної можливості штабу Порошенко мобілізувати набагато більше їхнє число у разі арешту їхнього лідера відразу по прибуттю в Україну.

Та ще й під пильним контролем розвитку справи Порошенко із Заходу.

Тому Зеленській і Ко будуть робити все, щоб розтягнути цю ситуацію – у часі та у змістовному наповненні, розпорошити її, забалакати, ввести нові обставини та сюжетні повороти. Із тим, щоб по мірі падіння градусу напруги навколо справи Порошенко та зменшення уваги до неї спробувати вирішити ситуацію по-своєму.

З іншого боку, для Порошенко сьогоднішній день був його справжнім бенефісом та «зірковим часом».

Він цілий день безперервно перебував у самісінькому центрі уваги ЗМІ, політиків, суспільства, західних партнерів.

Звичайно, як грамотний та досвідчений політтехнолог (ще 20 років тому він керував передвиборчим штабом опозиційного блоку «Наша Україна», який блискуче виграв парламентські вибори-2002) Порошенко по-перше на повну скористався всіма можливими каналами комунікації, щоб донести до електорату потрібні месседжі.

А, по-друге, зацікавлений у тому, щоб якомога довше продовжувати залишатися у цьому самісінькому центрі політичних подій життя всієї країни.

Й знову і знову мобілізовувати свій ядерний електорат та збільшувати свою підтримку за рахунок інших електоральних верств.

Як бачимо, інтереси двох зовнішніх антагоністів дивним чином співпали.

Тому попереду чекають ще багато серій багатосерійної постановки «Справа Порошенко». The Show Must Go On!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.