ТОП-21 подій 21-го року

30 грудня 2021, 13:37
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
54
ТОП-21 подій 21-го року

Головні події у грі «21», в яку цілий рік грали наша країна та світ.

Ще з дитинства, коли завзято грали із приятелями в карточну гру «двадцять одно», так повелося, що до цифри «21» ставлення особливе. Бо щоб побачити у себе карти на 21 очко, потрібна була неабияка вдала комбінація інтуїції, ювелірного розрахунку, удачі.. Що вже казати, коли кожен день цілий рік у нас у всіх було 21. Щонайменше на календарі)

Завтра ця «сакральна» цифра на календарі на 99 років зникне.

Тому саме час згадати деякі події, через які цей рік 100% увійде в історію. Події, які відбулися і в нашій країні й за кордоном.

Щодо останніх, то, геть невиправданий україноцентризм в оцінці подій світового масштабу! Дістав він вже за вісім років….

Але ж були події дійсно світового значення, де фігурувала й наша країна. На жаль зі знаком мінус, а не з плюсом. Чого варті дві масштабні концентрації російських військ на наших кордонах із подальшою реакцією на них з боку США та всього Заходу в цілому.

Як і будь-який рейтинг, перелік головних подій 2021-го року у версії від Інституту «Діалог» не може вважатися абсолютно бездоганною істиною у останній інстанції.

Звичайно, ми намагалися об’єктивно оцінювати головні події у житті країни та світу. Але ж, погодьтеся, немає таких ваг, де можна зважити та порівняти важливість, наприклад таємного випробування Китаєм гіперзвукової ракети, яка здатна облетіти Землю, початок переговорів між Росією та США про нове облаштування світового порядку, глобальна енергетична криза  та закінчення цілої епохи Ангели Меркель у Німеччині.

Отже, ось такі головні події у грі «21», в яку цілий рік грали наша країна та світ, побачив наш експертний центр:

10 ГОЛОВНИХ ПОДІЙ У ЖИТТІ УКРАЇНИ В 2021 РОЦІ.

1. Масова вакцинація українців проти коронавірусу та в цілому вдала протидія поширенню в країні цієї хвороби.

2. Початок гострої фази конфлікту між президентом Володимиром Зеленським та найбагатшою людиною країни, олігархом Рінатом Ахметовим.

3. Початок практичної підготовки Зеленського до спроби переобратися президентом країни на наступних президентських виборах.

4. Закриття проросійських телеканалів 112.Україна, Ньюсван, ЗІК.

5. Відставка Дмитра Разумкова з посади спікера ВР. Подальша самостійна політична активність Разумкова як представника «нових політиків» та альтернатива Зеленському.

6. Відставка Арсена Авакова с посади голови МВС та його наступна відкрита та гостра критика політики діючого президента України. Створення неформального об’єднання політиків та політичних сил (Разумков, Аваков, Гройсман, Яценюк…) проти Зеленського. 

7. Фактично провалена підготовка до опалювального сезону 2021-22 рр.

8. Скандал Pandora Papers  із офшорами Зеленського та його найближчого оточення.

9. Проведення установчого самміту «Кримської платформи».

10.  Фактичний розпад «монобільшості» - зменшення у фракції «Слуга народу»кількості депутатів, які підконтрольні Зеленському та його офісу, до рівня менше 226 голосів після вступу частини депутатів «СН» до МФО Дмитра Разумкова «Розумна політика».

 

10 ГОЛОВНИХ ПОДІЙ У МІЖНАРОДНОМУ ЖИТТІ.

1. Початок нового розподілу сфер впливу в сучасному світу між США та РФ за ініціативою Москви.

2. Швидке захоплення талібами влади в Афганістані та швидкий вихід військ західної коаліції на чолі з США із Афганістану.

3. Дві кризи із масштабним зосередженням російських військ на кордонах з Україною.

4. Енергетична криза у світі – від Китаю до Європи.

5.  Гонка озброєнь у космосі: таємне випробування Китаєм гіперзвукової ракети, яка здатна облетіти Землю та збиття Росією свого старого космічного супутника.

6. Зближення позицій РФ та Китаю у їхній політиці конфронтації із США (спільні військові навчання, спільне патрулювання в морі біля Японії тощо).

7. Різке посилення китайської загрози Тайваню.

8. Закінчення епохи Ангели Меркель у Німеччині.

9.  Боротьба навколо «Північного потоку»-2: зняття США санкцій, зусилля РФ щодо його найшвидшого запуску.

10. Фактичне встановлення повного контролю Москви над Білоруссю («аншлюс Білорусі»).

І ще одна, 21-а за рахунком визначна подія.

Вона полягає в тому, що всі ми, кожен з нас, успішно прожили цей рік. І вже завтра проводимо 2021-й (звичайно, не простий – а який же рік був простим як три копійки?), скинемо останню карту у грі «21», в яку грав кожен з нас, зустрінемо новий рік та почнемо нову гру.

Іншими словами – це наше спільне досягнення і однозначно варто того, щоб стати коронним, 21-м досягненням у цьому хіт-параді визначних подій-2021.

We are the champions, my friends!

Всіх із Різдвом та Новим роком! Гарних свят! До зустрічі в новому році!

ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ «ДІАЛОГ»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.