Економічний паспорт дискримінує дітей

16 грудня 2021, 11:58
Власник сторінки
2
486
Алексей Гончаренко, лидер МФО Чиста енергія – здорове довкілля

Економічний паспорт українця – це виключно піар-проект президента, який дискримінує дітей.

Це просто піар-ідея. Тому що вони збираються перші гроші виплатити в 2037 році. Зрозуміло, що в 2037 році не буде ані Зеленського, ані слуг народу, тому зараз можна сказати все, що завгодно. А відповідати за це їм навряд чи доведеться.

Ця програма дискримінує українських дітей за віком, адже кошти отримають лише ті, хто народився, починаючи з 1 січня 2019 року, що є несправедливим.

Незрозуміло, чому вони ділять українців на тих, які народилися при президенті Зеленському і всіх інших. Тому що взагалі-то у нас Конституція каже, що не можна нікого дискримінувати за ознакою будь-якою, в тому числі і року народження.

На мою думку, кошти, які будуть накопичуватись на рахунках дітей за цією програмою, з часом знеціняться і діти отримають копійки, навіть якщо програму буде реалізовано.

Давайте порахуємо… Якщо в 2003 році ми почали відповідну таку ідею і діти, які досягли 18-річчя в 2021 році отримали перші гроші. То скільки б вони отримали? В 2003 році курс долара до гривні був 5, а зараз вже 27 грн. Тобто всі ці гроші були б з’їдені повністю обезцінюванням гривні.

Раніше інвестиційний аналітик Сергій Фурса заявив, що ідея про економічний паспорт не може бути реалізована в Україні, адже призведе лише до значного нарощування державного боргу, розбалансування бюджету та кризи платежів.

Нагадаю, 6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроекти щодо запровадження "економічного паспорта українця". Ініціатива передбачає відкриття для дітей, народжених з 1 січня 2019 року, рахунків на яких накопичуватимуться кошти від рентних платежів. Ці кошти діти зможуть використати після досягнення повноліття на освіту чи житло.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
СПЕЦТЕМА: Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.