Подарунки українцям від Коболева

09 грудня 2021, 11:40
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
114
Подарунки українцям від Коболева

Добрый дедушка Мороз, ты подарки нам принес? Ой, не дедушка Мороз, а дедушка Коболев.

Які подарунки має для українців Коболев, який провалив програму власного видобутку газу та знищив транзитний потенціал ГТС України? У нього їх в мішку багато.

І найперший – це нові, високі, дорогі, ринкові ціни на газ. Не об’єктивний, не сформований, наприклад, на основі продажу газу «Укргазвидобування» на українській біржі. А просто ринковий.

«Тариф для населення встановлено цієї весни як річний тариф, і тоді він відповідав комерційним цінам. Як на мене, наступного року його знову-таки треба робити комерційним, виходячи з прогнозів на найближчий рік чи два. Це означатиме підвищення порівняно з поточним тарифом. Між іншим, це саме те, на що влада погодилася в останньому меморандумі з МВФ», - сказав Коболев під час форуму «Стійкість України перед кризами: погляд у майбутнє».

Оцініть назву форуму – «стійкість України». Коболев всім морочить голову, а «ми крепчаєм».

Це ж скільки українців будуть стійкими до нових ринкових цін на газ? Якщо ціна на газ збережеться на рівні навіть 600-800 доларів, то це значить, що замість 8 тис. грн. будуть платити кінцеву ціну під 30 тис грн.

Добрий такий Коболев, переживає за народ. Хоче, щоб він жив краще.

І вже потім Коболев лише розповідає про субсидії, які зростуть і де їх брати реформатор Нафтогазу не знає. Ну от не знає і все. А для чого йому це?

«Питання чи будуть гроші для цих субсидій, оскільки їх джерелом у газі був «Нафтогаз». Додаткові доходи, які він отримував від споживачів, здатних оплачувати тарифи, перенаправлялися через бюджетний механізм на субсидії тим, хто не може їх оплачувати», – каже Коболев.

Цікаво тут те, що Коболев чи не вперше визнає те, що одна частина суспільства платила завищений тариф, який потім «добрий дедушка Коболев» перерозподіляв і ніби то платили гроші в бюджет для субсидій. Така «пурга» може бути лише у голові аферистів та псевдо-реформаторів. «Нафтогаз» державна компанія і нічого він не міг перерозподіляти. Адже ніхто не скаже скільки грошей було «вкрадено» у Нафтогазі за 2014-2021 рр.

Зрештою, сьогодні не про це. Коболев зараз просуває позицію просто ринкової ціни для споживачів (при цьому сам не знає, якою вона може бути), а питання субсидій банально пропонує скинути на державу, у якої просто немає грошей. Ну просто талановитий менеджер. Немає слів.

https://interfax.com.ua/news/economic/784746.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Витренко,Андрей Коболев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.