Як заповнити вакуум газової безпеки

13 жовтня 2021, 17:39
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
85
Як заповнити вакуум газової безпеки

Комбінація «Схвалення «Північного потоку-2» = Багато дешевого газу для Європи замість тоненького струмочка по захмарних цінах» Москвою сприймається як пропозиція, від якої ЄС не зможе відмовитися.

Такий собі примус до газового миру на умовах Кремля.

Але Євросоюз, схоже, після тотального газового дефіциту цієї осені, що був майстерно організований «Газпромом», такі зрозумів: газ – це надзвичайно ефективна зброя РФ у його «гибрідній» війні з Європою. І після того

а) усвідомив, що у протидії використання цієї зброї вони з Україною є природними союзниками і

б) почав шукати практичні можливості забезпечити у цьому процесі синергію зусиль з Україною.

Звичайно, не варто очікувати, що вже сьогодні Євросоюз для забезпечення газової стабільності на європейському ринку вирішить на повну використовувати можливості українських газосховищ. А завтра погодиться проводити облік газ для ЄС на східному кордоні України.

Тому що у вирішенні глобальних газових питань з Москвою не буває швидких рішень. Достатньо згадати, як двадцять років тому довий час відчайдушно намагались створити газотранспортний консорціум. За участі України, Росії та Німеччини. І врешті-решт справа закінчилась «пшиком».

З тієї пори ситуація у газовому трикутнику «Росія – Україна - ЄС» простіше не стала.

Але цього разу не вдасться заповнити повний вакуум газової безпеки у цьому трикутнику просто безрезультатною спробою «щось скомпонувати». Занадто серйозні ставки – à la guerre comme à la guerre.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.