«Кримська платформа»: практичний тест на справжність

09 вересня 2021, 17:36
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
79
«Кримська платформа»: практичний тест на справжність

Перерва між урочистим проведенням установчого самміту «Кримської платформи» та перевіркою її здатності діяти та вирішувати реальні проблеми, пов’язані із Кримом, виявилась короткою. Усього півмісяця.

Напередодні проведення 23 серпня цього самміту ми разом з одним із лідерів кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим обговорювали підготовку та значення «Кримської платформи» в ефірі https://www.youtube.com/watch%3fv%3d_ZTFhSkajPA телеканалу «Україна 24».

І зійшлися в тому, що цей орган матиме сенс і принесе реальну користь тільки у випадку, якщо він діятиме постійно, професійно та ефективно. А вся справа не обмежиться лише яскравим проведенням урочистого установчого самміту. (Який за рівнем міжнародного представництва, до речі, став справжнім успіхом України – яскравим свідченням чого є реакція Кремля. Який доклав величезних старань, щоб іноземні високі гості з різних країн проігнорували цей захід. А також істерична реакція на цей захід голови російського МЗС Лаврова та інших кремлівських чиновників вже після його проведення).

Так ось зараз і настав момент перевірити – наскільки офіційний Київ справді готовий на кримському треку діяти на новому, більш високому, рівні. Потенціал для таких дій нової якості є, але чи перейде ця потенціальна енергія в кінетичну енергію руху – побачимо в найближчі дні.

Бо реагувати треба швидко.

Адже у середу, як повідомив інший лідер кримських татар, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Меджліс ухвалив рішення звернутися до президента Володимира Зеленського та керівників держав-учасниць «Кримської платформи» через хвилю масових репресій проти кримських татар на окупованому Росією півострові. І закликав до термінового проведення міждержавних консультацій у рамках «Кримської платформи» по ситуації в Криму. Для того, щоб разробити практичні кроки для реагування на дії Росії.

«Новий виток репресій в Криму є перевіркою на міцність і рішучість держав - учасників Кримської платформи у відстоюванні ними цілей і принципів підписаної Кримської декларації», - йдеться у зверненні Меджлісу.

Тут Меджліс правий. Бо росяіни після самміту «Кримської платформи» багато заявляли про «несправжність» і «штучність» цієї організації. Тепер прийшов час НА ПРАКТИЦІ довести її СПРАВЖНІСТЬ.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.