Марія Чорна

09 вересня 2021, 10:02
Власник сторінки
Журналіст
0
323
Марія Чорна

Є така професія - зображати професіонала!

У США є поняття - американська мрія. Для досягнення американської мрії хлопець або дівчина з бідного кварталу повинні зробити запаморочливу кар'єру у великій компанії або ж заснувати власну справу і заробити мільйон.

На жаль, не всі наші земляки поділяють американські ідеали. Люди, про яких ми розповімо, прагнуть просто отримати мільйон - без тяганини і труднощів, які притаманні будь-якій роботі на користь суспільства.

А кого для цього доведеться зображати - байдуже, аби не перетрудитися.


У пошуках себе або місця під сонцем?

Нинішня голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна народилася у невеличкому селі Компаніївського району в багатодітній родині. Грішми та втіленням всіляких дитячих забаганок дівчинку не балували, але батьки наділили Марійку вродою і винятковою зовнішністю - про решту вже у юному віці завдяки цьому змогла потурбуватися сама. Для початку вступила до кооперативного технікуму, де швидко познайомилася із хлопцем та вийшла заміж - досить вдало. Родина чоловіка ,на відміну від убогих на той час Скляренків, міцно стояла на ногах, а чоловік теперішньої чиновниці мав свій бізнес. Але чомусь працювати Марічка пішла продавчинею в магазин Районного Споживчого Товариства.

Швидше за все, саме тоді, коли вона працювала в сфері торгівлі, юна красуня і познайомилася з трудівником кооперативної торгівлі Олександром Черноіваненком, який згодом став великим і могутнім - головою правління Кіровоградської облспоживспілки, головою обласного осередку ВО «Батьківщина» і зрештою головою обласної ради. Довго чи недовго спілкувалися вони між собою, але Марія Чорна стала жити в ритмі «Батьківщини» - і всі її злети збігалися з хорошими часом цієї партії. І не була би вона доброю сестрою, аби не залучила до партійного кола і своїх братів, але якщо у Івана були трохи менші амбіції у політичному плані, оскільки він хвацько освоював гроші своєї тещі, то Василь і по цей день все мріє вибитися в люди. Не такий фартовий, як сестра – у 2017р. балотувався від тієї ж таки ВО «Батьківщина» на голову Компаніївської ОТГ, але не отримав очікуваної підтримки виборців і набрав мізерну кількість голосів.

На толоці вівці пасла – стала агрономом

Хто посприяв просуванню Марії в різних галузях, які мало пов'язані між собою, залишається тільки здогадуватися. Але, маючи середню спеціальну освіту і професію продавця, вона викладала у Компаніївському навчальному комбінаті предмети торгової спеціальності. На якій підставі її прийняли на ту посаду невідомо, оскільки освіту педагога вона отримала у 2003р., а викладала, згідно Вікіпедії, з 1996р.

Далі кар’єрні сходи змінили курс – силами Помаранчевої революції за квотою БЮТу головою Компаніївської РДА стала Любов Бессонова, яка і простелила Чорній червоний килим до Управління АПК Компаніївської РДА на посаду ... агронома. Професіоналізм? Ні, не чули, та й навіщо. Зате жіночка успішно крокує по кар'єрних сходах вгору.

Чорна почала просуватися в управлінні АПК і в 2008 році його очолила. Якось нікого не збентежила відсутність профільної освіти навіть на етапі переходу до обласних держструктур - в 2011 році вона стала заступником директора Департаменту АПР облдержадміністрації. І тільки в 2015 році - працюючи вже 4 роки на посаді заступника директора обласної управлінської структури - отримала другу освіту за фахом «Управління фінансово-економічною безпекою».

Варто відзначити, що весь цей час Марію Чорну просував на такі посади саме Олександр Черноіваненко, який очолює вже досить довго обласну організацію «Батьківщини», а також до 2020 року був головою облради - не останньою людиною в області! І коли настав час звільнити тепле крісло – він його звільнив, але всадив в облдержадміністрацію свою протеже, аби і надалі залишатися впливовим і могутнім.

У тихому болоті …

Від партії у Марії Чорної була одне завдання - не відсвічувати і не влізати ні в які скандали, щоб в потрібний момент її вийшло просунути в крісло повище.

І стратегія була досить успішною - в один прекрасний момент з керівництва областю прибирають «за згодою сторін» досвідченого Андрія Назаренка , який встиг створити собі гідну репутацію і при цьому обійтися без корупційних або інших скандалів. А на його місце приходить перша в області жінка-голова ОДА.

При цьому Чорна активно лобіює інтереси членів партії «Батьківщина» при призначенні на різні керівні посади в області. І ретельно виконує рекомендації старших товаришів з БЮТу ... А який у неї вибір, якщо з особистим професіоналізмом ситуація, як всі вже розуміють, далека від ідеалу, а високі крісла встигли сподобатися?

Ось тільки чи сподобається результат її діяльності безпосередньому керівництву, людям, які призначали кар'єристку на посаду і несуть відповідальність за стан справ в державі?

Втім, яка різниця? Марія ж робить ставку на зовсім інші політичні сили.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.