“Стоп Свавіллю” вимагають від депутатів відреагувати на корупцію Кличка

31 серпня 2021, 12:57
Власник сторінки
0
1353
“Стоп Свавіллю” вимагають від депутатів відреагувати на корупцію Кличка

“Стоп Свавіллю” вимагають від депутатів відреагувати на корупцію Кличка, Поворозника та Густєлєва

Сьогодні небайдужі кияни та активісти громадської організації “Стоп Свавіллю” в черговий раз вийшли під стіни КМДА з вимогою до депутатів Київради терміново розглянути питання корупції у київській владі. Корупції персоніфікованої - в особі мера Віталія Кличка та його заступників Миколи Поворозника, Олександра Густєлєва, а також інших чиновників. Судячи по останнім подіям, ім'я їм - легіон.

Попередні рази кияни безпосередньо зверталися до Кличка, однак він свідомо ігнорував їхні вимоги щодо необхідності припинити корупційний хаос у столиці. 

В результаті людям ця ситуація набридла і тепер вони намагаються достукатись до депутатів Київради, які не повинні закривати очі на дії заступників мера, зокрема Миколи Поворозника та Олександра Густєлєва. Адже судячи з численних відкритих кримінальних справ, де вони є фігурантами, саме вони покривають розкрадання бюджетних коштів.

Громада цією ситуацією вкрай обурена, при цьому багато хто з активістів вважає, що і сам Кличко замішаний у цих корупційних схемах. Або принаймні в курсі, що вони існують.

Ось, наприклад, один з найбільш показових прикладів: після безлічі журналістських розслідувань щодо фактів корупції на будівництві Подільського мосту та інформації, що “Еко Буд Трейд” Дениса Комарницького ‒ фірма-прокладка, через яку з бюджету виводяться величезні суми грошей ‒ Кличко разом із заступниками продовжує виділяти мільйонні транші цій фірмі. Як це взагалі можна логічно та нормально пояснити? До того ж, немає жодної адекватної реакція Віталія Володимировича на обшуки та розслідування правоохоронців. Замість цього ‒ істеричні заяви про політичні переслідування. Однак невже меру не потрібно співпрацювати з правоохоронцями? Це ж у його інтересах навести лад у місті та подолати корупцію.

Показово, що обшуки продовжуються в комунальних підприємствах Києва з травня місяця. Але з огляду на численні розслідування журналістів за ці роки, ми бачимо, що політики як такої тут немає, а є чистий кримінал, з яким нарешті почали боротися!

На сьогодні, за даними прокуратури, загалом у столиці проведено близько 100 обшуків, за результатами яких вручено повідомлення про підозру 23 службовим особам. Загальна сума збитків, завдана діями вказаних посадовців, що підтверджена експертними дослідженнями, становить близько 70 млн гривень.

Тому немає нічого дивного у тому, що громада вимагає від депутатів Київради негайно зупинити корупційні схеми, які 7 років, по суті, покривав та продовжує покривати мер Віталій Кличко, а також його заступники Микола Поворозник, Олександр Густєлєв та їнші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.