Російська Федерація використовуватиме жителів Донбасса під час виборів в Держдум

04 серпня 2021, 12:49
Власник сторінки
0
19
Російська Федерація використовуватиме жителів Донбасса під час виборів в Держдум

За даними видання, у самопроголошених республіках Донбасу Росія максимально швидко вживає заходи щоб роздати всім охочим російське громадянство.

Однак, жителів купованих територій в голос заявляють про застосування примусових методів для отримання паспорту Росії. На даний час, отримали паспорт вже понад 600 тис. чоловік.

Як раніше повідомлялося, такі методи роботи не прості, а роздача паспортів робиться для того щоб залучити жителів у власних цілях, перш за все для майбутніх виборів в Росії. За задумом російських кураторів, хто зареєструється на російському порталі держпослуг, зможуть проголосувати на виборах в Держдуму

         Люди, які проживають в невизнаних Донецької і Луганської народних республіках (ДНР і ЛНР), які вже стали громадянами Росії зможуть в онлайн-форматі проголосувати на вересневих виборах депутатів Держдуми. Для цього, в Центрвиборчкому Росії прийнято днями відповідну постанову, яка регулює виборчий процес.

         Згідно аналізу, у вказаному документі йдеться - «На виборах депутатів Держдуми по федеральному виборчому округу в дистанційному електронному голосуванні має право взяти участь громадянин РФ, який не має реєстрації за місцем проживання на території РФ, який отримав громадянство у спрощеному порядку відповідно до указу президента РФ від 24 квітня 2019 року № 183».

         Бажають проголосувати повинні бути зареєстровані на порталі держпослуг, їх обліковий запис повинна бути підтверджена.

По даному приводі вже виступив й заступник голови ЦВК Микола Булаев, який повідомив - «Ми вирішили подивитися, чи не можна створити і для цих громадян Росії, які теж мають право голосу, можливість проголосувати в будь-якій точці. І, мені здається, ми в цьому напрямку досить сильно просунемося. Цей експеримент для цієї групи людей дозволить нам надалі розвивати застосування ДЕГ (дистанційне електронне голосування) вже за межами країни».  

Згідно з рішенням Центрвиборчкому, проголосувати росіяни, які проживають на території ДНР і ЛНР, зможуть тільки за партійними списками, проголосувати по одномандатному округу за конкретного кандидата буде не можна.

         Для досягнення відповідних позитивних результатів під час виборів, російські структури прийняли Указ про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям ДНР і ЛНР.

Дії російської сторони з роздачею паспортів прокоментував Президент Росії Володимир Путін, який пояснював це тим, що ситуація з правами людини в Донбасі переходить всі межі. Він також підкреслював, що видача паспортів носить виключно гуманітарний характер, так як жителі самопроголошених республік не можуть нормально пересуватися і реалізовувати свої права.

Хочемо наголосити, що це не гуманітарний характер, а чергові злочинні дії Росії, яка таким чином має наметі повністю окупувати частину України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.